Pampeliškové víno
Pampelišky většinou využíváme do různých sirupů a medů, ale co z nich třeba připravit takové víno? Je sice neobvyklé a jeho příprava je zdlouhavější, ale odmění se vám lahodnou a osvěžující chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 805 kJ / 6 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,52 g |
Tuky | 1,84 g |
Vláknina | 11,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 523,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pampeliškové květy spaříme ve 2,5 l vroucí vody a necháme vylouhovat 24 hod.
Krok 2: Poté přecedíme a výluh nalijeme do 5l demižonu nebo láhve.
Krok 3: Svaříme 2 l vody a 1,5 kg cukru - vychladíme a nalijeme na pampeliškový výluh.
Krok 4: Citrony a pomeranče oloupeme, nakrájíme, přidáme do výluhu a vložíme droždí.
Krok 5: Láhev (nebo demižon) přetáhneme celofánem a jehlou uděláme do celofánu vpichy.
Krok 6: Na okně necháme asi 6 týdnů - až pomeranče a citrony klesnou ke dnu. Poté hadičkou stáčíme do láhví.
Krok 7: Necháme v chladu odležet minimálně 3 měsíce. Ale nejlepší je 2 roky. Po této době je víno jemně perlivé.
Zveřejněno 24. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampeliškové víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AN57
Moje poznámka
Pampeliškové víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AN57
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno 10. 7. 2025 06:47
Plněné sladké broskve
Přidáno 10. 7. 2025 06:08
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák II
xSarka před 22 minutami
Uzená zelňačka
Vašek před 33 minutami
TOP Banánový chlebík
danila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
Sally.K51 před 1 hodinou
Masové kuličky na kedlubnách
Liduš před 1 hodinou
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 4 hodinami
Borůvkový koláč z Borovan pro domácí pekárnu
Lidolenka před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 17 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 19 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 19 hodinami
Tématické fráze:
domácí pampeliškové víno,
víno z pampelišek,
výroba pampeliškového vína,
víno z mirabelek,
vino s pampelišek,
jak udělat víno,
mirabelky víno,
domácí víno z pampelišek,
pampeliškové,
papeliškové víno,
pampeličkové víno,
jak se dela pampeliskove vino,
panpeliškové víno,
recepty na vino,
pampeiškové víno,
recept na vino,
pmpeliškové víno,
víno z pampelišek recept,
mirabelky-víno,
pampeluškové víno
Suroviny:
květy pampeliškové,
cukr,
citron,
pomeranče,
droždí čerstvé
Komentáře (81)
Kdo furt váhá, doporučuji, ať neváhá. Letos je to asi pasé, ale příští rok jdu do toho zase
Tak jsem to letos taky zkusil dle tohoto návodu. Vše jsem 15.5 naložil a demižon jsem uzavřel kvasnou zátkou. Vše hezky bublalo, ale po deseti dnech už nebublá a citron s pomerančema se drží stále u hladiny a nevapadá že by měly klesnout na dno jak je to popsáno v návodu. (Jsou už trochu vyschlé)Chci se zeptat, mám s tím nějak zamíchat nebo přidat kvasníce nebo na to vůbec nesahat?
Děkuji Uličný