

Pampeliškový salát
Suroviny
- 3 hrsti pampeliškových listů
- 3 vejce (uvařené natvrdo)
- 1 PL octa
- trochu soli
- špetka pepře
- 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
V čistom prostredí si nazbierame mladé púpavové listy, hrubšiu časť odtrhneme, umyjeme a namočíme do vody na cca 30-40 minút, aby sme ich zbavili horkosti. Potom ich osušíme, zmiešame s pokrájanými vajíčkami.
V octe rozmiešame soľ, korenie, pridáme olej, premiešame a prelejeme šalát. Môžeme pridať aj syr, krutónky opečené s cesnakom a pod.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pampeliškový salát
-
Myspulin74:
-
ahoj Magdalenka. tvůj salát mi připoměl mé dětství
hned jsem vyrazil hledat mladé výhonky a našel! sice miminka ,ale mněl jsem jich dost na salátek
dávám bodík a díky
-
jinke: Určite áno. Dávam teraz aj medvedí cesnak.
-
A také hrst sedmikrásek (květů)se dá přidat.
-
magdalenka: Je moc dobry i s balkanskym syrem, nebo (pro zatvrzele masozrazravce) s opecenou slaninou a krutony. Nekde jsem cetla, ze ve Francii do neho pridavaji kvety medveda, pro jejich cesnekovou chut. Tak muzes prubnout, material ti nechybi.
-
1974andrea: a najchutnejšie sú tie malinké puky, úplne tuhé, uzavreté...včera som sa zamerala hlavne na ne, je ich veľa...
-
magdalenka:Tak včera jsem vyrýpala po zahradě plné kolečko pampelišek a můžu ti říct, že pak už jsem na ně neměla ani chuť
Ale ještě si nějaký salát z nich udělám
. Prvně jsem ho jedla u známých ve Švýcarsku, dělali jenom s jejich klasika zálivkou, oliv. olej, sůl, dijonská hořčice a vinný ocet
-
spagetka: včera som nebola, ale sa chystám koncom mája. Zrazu je svet krásnejší - slnko, pampelišky, kopřivy, presne ako vravíš...
Ahoj, ty pampeliška... -
Tys byla včera v Janově. nééé
. U nás byl ale bez oliv (bohužel, ty u nás kromě mě nikdo nejí), já ho udělala také, konečně jsou kopřivy, pampulajdy lezou, huráááá, jak málo stačí ke štěstí
-
Vyťahujem na svetlo, je čas jarných receptov. Na večeru som vyrobila tento šalát a trochu inovovala - miesto vajec som dala lahôdkové tofu, prihodila olivy a bola to ľahká večera s rozpečenou bagetou.
-
ty si taky moja púpava
v čistom prostredí
s DEZOU za rohem
to asi neklapne.. ale dávám bod za krásu jarní, zdravou, svěží a zdravou
-
magdalenka: Magdalenko, jen jsem spatřila název, už jsem věděla, že je to zaručeně tvůj recept a nemýlila jsem se
Jednou kdysi jsem ho dělala a tak díky za připomenutí-dávám ti 8.bod
-
magdalenka: díky
-
Mně se takové salátky moc líbí
-
tejaja: priznám sa, ja púpavu - druhy nerozlišujem, všetko považujem za púpavu lekársku...taká obyčajná, čo rastie na lúke, takú zbieram...tu už aj sem-tam kvitne...