Žloutková polévka s parmazánem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Polévky 17 názorů

Suroviny

svazek jarních cibulek
2 polévkové lžíce másla
4 polévkové lžíce nastrouhaného parmazánu
1,5 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
1 l kvalitního kuřecího vývaru nebo slepičího vývaru
2 větší žloutky
špetka muškátového oříšku
zelená petrželka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a na mírném ohni na něm cca 5 minut restujeme nakrájené cibulky.

  2. Zaprášíme škrobem, vlijeme vývar a důkladně promícháme.

  3. Osolíme (raději méně, přidáme ještě slaný parmazán), okořeníme muškátovým oříškem a vaříme 10 minut.

  4. Poté rozmícháme žloutky a za intenzivního míchání je vlijeme do polévky.

  5. Vypneme zdroj tepla, vsypeme a rozmícháme parmazán a posekanou petrželku.

Poznámka

Recept pochází z časopisu Gurmet

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žloutková polévka s parmazánem

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    andrea: Polevka vynikajici! Zkus, az ji budes zase delat, pridat malinko citonove kury a stavy, treba jen do trosky mnozstvi. Myslim, ze Ti bude chutnat! Zvlaste, kdyz pouzivas slepici nebo kureci vyvar.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Zdena z JM:Zdeni, díky za milou zprávu a jsem moc ráda, že vám polévka chutnala:-K;-)

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    V sobotu jsem přemýšlela,jakou polévku uvařit ze silného slepičího vývaru,který mi zbyl ze slepice,kterou jsem vařila pejskům.Narazila jsem na tuhle zajímavou polívku a musím říct,že byla přímo luxusní.Už je v oblíbených.O silné vývary nemám díky našim pejskům nouzi,takže se tato polívka u nás určitě vyskytne častěji.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :-p:-p Mňam :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mňam:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Tyhle polévky zbožňuji, mohla bych je jíst ráno:-p, v poledne:-p i večer:-p. Posílám bodík, sice 13., ale určitě šťastný:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkná polévka, dělám podobnou z pórku, ale dávám hrašku na zahuštění, jinak je podobná a díky za připomenutí, jinak mne se ta rolovaná fotka docela líbí;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Polévku s kukuřičným škrobem jsem jsem ještě nedělala, vypadá ale hodně jedle a zavděčila by ses jak mě, tak i mojí druhé drahé polovičce:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Asi to bude:-p:yes::-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    1974andrea:
    ... krása, děkuji za splněné přání ;-);-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea:Andrej, vidíš a díky tobě a martě-b spotřebuju celá vejce. U tebe žloutek, u Marty bílek. Tomu se říká spolupráce ;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Bezvadná rychlovka :-p:-D:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Colombo65:Tak Otíku, pro tebe jedno foto bezroletové:-D Ale sem tak pere slunce, že jo to všechno pak přesvícené;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... prosím zařadit jedno "bezroletové" foto;-);-);-)

    Odpovědět

  • marta-b marta-b

    Zní to báječně, určitě brzy vyzkouším :yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: parmazánová polévka polévka s parmazánem flícky s parmažánem bryndzová polévka parmazano polevka polelvka s parmezánem žloutkova polivka parmetánová polévka s parmazánem recept rajská polévka

Zapomněl/a jsem heslo