Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná tlačenka

Jak chutně zpracovat vejce, která zbyla po Velikonocích? Domácí vaječná tlačenka nemá chybu. Se salátem a čerstvým pečivem ji podáváme jako pikantní jarní večeři, ale udělá velký dojem i jako součást pohoštění na oslavě.

Hodnocení receptu je 4,7 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jirkafil Jirkafil

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min Doba přípravy je bez doby chladnutí a závěrečného tuhnutí.

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, Doba přípravy je bez doby chladnutí a závěrečného tuhnutí.)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 884 kJ /
2 840 kcal
Bílkoviny94,06 g
Tuky255,73 g
Vláknina13,45 g
Cholesterol 1,94 g
Sodík 5,85 g
Sůl14,26 g
Sacharidy35,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce předem uvaříme natvrdo a po vychladnutí oloupeme. Zeleninu z Moravanky scedíme a nálev ponecháme na později. Krok 2: Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky, včetně zeleniny z Moravanky. Vzniklou směs osolíme, opepříme a promícháme s majonézou. Krok 3: Z nálevu z Moravanky připravíme želatinu podle návodu a necháme prochladnout. Lehce vychladlý želatinový nálev pak vmícháme k ostatním surovinám. Krok 4: Hotovou směs vlijeme do formy, kterou jsme vystlali potravinovou fólií nebo mikrotenovým sáčkem a necháme cca 2-3 hodiny ztuhnout v lednici (nejlépe do druhého dne). Krok 5: Tuhou tlačenku z formy vyklopíme a nakrájíme ji na plátky. Nakrájené plátky podáváme s rohlíkem, bagetou nebo podle své chuti.

TIP: Další recepty z velikonočních vařených vajec

Zveřejněno 14. 6. 2013

Poznámka autora Jirkafil

Pokud máte originál vajíčkovou želatinu (ne dortovou), přidejte 200 ml vody a nálev z Moravanky a za stálého míchání asi 5 minut provařte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj4Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj4Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skvělá! ;)

Velmi chutná a snadná tlačenka. :yes: Děkuji za recept… <3 ;-)

Z 10 vajec co dodat <3

Tlačenka se povedla, pro jistotu jsem dala 2 želatiny a šunku místo kabanosu<3

Tlačenku jsem udělal přesně podle receptu a všichni kolem se jen olizovali. Byla výborná :yes::yes: Doporučuji

Super! zkusila jsem! a je opravdu vynikajici! děkuji za recept!:-!:-!:yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
vaječná tlačenka, vaječná tlačenka recept, recept na vaječnou tlačenku, vaječná tlačenka top recepty, vaječná tlačenka top recept, vajecna tlačenka s majonézou, recept vajecna tlacenka, vajíčková tlačenka, báječná tlačenka, recepty vaječná tlačenka, vaječná tlačenka bez majonézy, top recepty vaječná tlačenka, recepty - vaječná tlačenka, vaječná tlačenka z moravanky, vaječná tlačenka recepty, vaječná roláda, vaječnátlačenka, příprava vaječné tlačenky, vaječná tlačenka, vaječná tlačenka v malých formách

Suroviny:
vejce, uzenina, okurky sterilované, cibule, moravanka, majonéza, želatina na vaječnou tlačenku, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu