

Tlačenka s vejci a uzeninou
Suroviny
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 200 g salámu (dietní, gothaj)
- 4 sterilované okurky
- 1 cibule
- 1 sklenička Moravanky
- 100 g majonézy
- sůl
- pepř
- trochu hořčice
- 250 ml láku ze sterilovaných okurek
- 4 lžíce želatiny na vaječnou tlačenku
Postup přípravy receptu
Salám a okurky nahrubo nastrouháme, přidáme zeleninu z Moravanky (větší kousky překrojíme) a najemno nakrájenou cibuli. Přimícháme majonézu, osolíme, opepříme a ochutíme trochou hořčice.
Nakonec přidáme pokrájená, natvrdo uvařená vejce. Lák z okurek zahřejeme, přimícháme želatinu. Při její přípravě postupujeme podle návodu, promícháme se směsí. Nalijeme do srnčího hřbetu a necháme ztuhnout do druhého dne.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tlačenka s vejci a uzeninou
-
Povedla se a moc nám chutná
-
pcamaro: áno!!!
-
výborná pochoutka
-
pcamaro: Nechápu v čem je problém!? Salám je uzenina(slovensky myslím údenina), tak název je podle mě v pořádku.
Já sice dělám trochu jinak, ale to je jiná věc. -
pcamaro: V čem je název zavádějící? Co je tedy dle vás dietní salám nebo gothaj? Do jaké kategorie ho dáte? Do cukroví, nebo kam? Definujte. A co je dle vás uzenina? Kam tedy zařadíte Gothaj? Bacha nemluvíme o kvalitě dnešních uzenin, ale obecně. Kam tedy zařadíte Gothaj nebo dietní salám?
-
mäkká salama, neudena, aj Gothaj, nič proti receptu, aj ho vyskusam, len nazov je zavadzajuci - nakoniec mozem si tam dat napriklad vyudenu klobasku namiesto salamy. Autorke posielam
-
pcamaro: a podle vás to je co? Definujte
-
dietna saláma je uzenina?
-
pcamaro: 2. řádek Surovin
-
kde je prosím aká uzenina?
-
Dělavam ji už dlouha leta je vinikajici jen ja ji mam žlutou
-
krasna fotecka
-
Ano, nové jméno pro starou dobrou vaječnou tlačenku
-
skvělé
-