Roštěná na celeru
Roštěná na celeru je vynikající variantou tradičního pokrmu, kde šťavnaté plátky masa získávají jedinečnou chuť díky aromatickému celeru. Tento recept spojuje jemnost masa s výraznou zeleninovou chutí, což vytváří lahodnou a voňavou kombinaci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 703 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,03 g |
Tuky | 33,98 g |
Vláknina | 16,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 254 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 13,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi plný hluboký talíř).
Krok 2: Plátky masa trochu naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Krok 3: Do kastrolu dáme na rozehřátý olej, nakrájenou cibuli a restujeme trochu do hněda.
Krok 4: Na cibuli vložíme připravené roštěnky, necháme je z obou stran zatáhnout a přidáme sójovou omáčku.
Krok 5: Do kastrolu k masu přidáme nastrouhaný celer a zalijeme troškou vody.
Krok 6: Vše pod pokličkou dusíme, až do změknutí roštěnek. Pokud je třeba, doléváme vodu.
Krok 7: Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme klasicky záklechtkou. Asi 1-2 lžíce mouky rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přidáme do šťávy a pozvolna cca 15 minut provaříme. Podle potřeby naředíme vodou.
Krok 8: Dochutíme solí a pepřem a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo.
Krok 9: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zveřejněno 7. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Moje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 21 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 1 hodinou
Bábovka z pudinku
Routeu před 1 hodinou
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 1 hodinou
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 1 hodinou
Křehký jablečný závin
Lara.S před 1 hodinou
Chutné vafle
Lara.S před 1 hodinou
Jablkový perník
Lara.S před 1 hodinou
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 3 hodinami
Tématické fráze:
roštěná,
roštěná recept,
celer,
hovězí na celeru,
vynikající hovězí roštěna,
hovězí maso na celeru,
celer recepty,
roštěná omáčka recept,
roštěná omáčka recept,
hovězí roštěná,
recepty z celeru,
maso na celeru,
hovězí maso recepty,
roštěnky na celeru,
hovězí roštěná na celeru,
recepty rostena,
na celeru,
rostena recepty,
obalovaný celer,
roštěná s celerem
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
celer,
omáčka sojová,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (138)
Je to veliká dobrota
Koukám, co do počtu vložených receptů vám to Simona Skolakova: o jeden nandala
No, kdo umí ten umí, že