Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou
Buchtičky s krémem jsou klasikou nejen školních jídelen. Povzneste tento pokrm na vyšší standard a připravte k nadýchaným kynutým buchtičkám pěnu. Ta má základ v kvalitním víně a vyšlehaných žloutcích s cukrem, vodou a citronovou kůrou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 318 kJ / 6 051 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 149,18 g | 
| Tuky | 324,69 g | 
| Vláknina | 23,16 g | 
| Cholesterol | 3,37 g | 
| Sodík | 486 mg | 
| Sůl | 1,12 g | 
| Sacharidy | 621,51 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na dno mísy nasypeme 1 lžíci cukru. Na cukr nadrobíme droždí a dáme na teplé místo, aby droždí změklo.
	Krok 2: Mezitím ohřejeme mléko, aby bylo vlažné a rozpustíme 260 g másla.
	Krok 3: Jakmile je droždí měkké, poprášíme ho trochou mouky, přidáme druhou lžíci cukru, přilijeme vlažné mléko a promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě až napění. Prosejeme mouku, přilijeme do ní kvásek, přidáme vanilkový cukr, skořici, špetku soli, vejce i žloutky, smetanu a vychladlé rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Dáme ho na teplé místo kynout. Mělo by zdvojnásobit objem.
	Krok 4: Na plechu s vysokým okrajem rozpustíme 140 g másla. Troubu zapneme na 180 °C.
	Krok 5: Vykynuté těsto vyndáme na vál a vyválíme placku, která je velká jako plech. Měla by být silná asi 2 cm. Placku rozkrájíme na asi 2x2 cm velké dílky ze kterých ušouláme kuličky. Dáváme je na plech tak, že je celé obalíme v másle a skládáme těsně vedle sebe.
	Krok 6: Plech dáme do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 20-25 minut (do zezlátnutí).
	Krok 7: Na sporák dáme hrnec s vodou a na hrnec mísu, která dobře vodí teplo. Voda v hrnci by se neměla dotýkat mísy.
	Krok 8: Do mísy dáme žloutky s cukrem, citronovou kůru a vodu. Dáme na vodní lázeň a šleháme ruční metlou do pěny. Postupně přiléváme víno a šleháme tak dlouho, až budeme mít hustou pěnu. Ochutnáme - můžeme dosladit - záleží, jak sladké víno jsme použili. Mělo by nám to trvat zhruba tak dlouho, než se upečou buchtičky. Pak sundáme z páry a ještě chvilku šleháme.
	Krok 9: Buchtičky vyklopíme z plechu, pocukrujeme moučkovým cukrem a naservírujeme na talíře, na které jsme rozdělili pěnu. Servírujeme dostatečně rychle, aby nespadla pěna.
Zveřejněno 28. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9OE
Moje poznámka
					
				
Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9OE
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 26 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 27 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 31 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recept na chadeau, 
						
						
							máš love buchty, 
						
						
							máslové buchtičky plněné, 
						
						
							francouzke buchticky
						
					
						Suroviny:
						
							cukr krupice, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							vejce, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							voda
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (7)