Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa na tymiánu s balzamikovou redukcí

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 171 kJ /
519 kcal
Bílkoviny2,58 g
Tuky12,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy99,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prsa omyjeme. osušíme a kůži nařežeme na mřížku - neproříznout do masa. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Krok 2: Prsa dáme na studenou silnostěnnou pánev a rozehřejeme jí (bez tuku). Opékáme asi 10 minut (do zlaté kůrky). Otočíme, ztlumíme teplotu a opečeme asi 3 minuty. Krok 3: Otočíme (aby byla kůže nahoře) a přendáme do trouby rozehřáté na 170°C . Pečeme 10 minut. Krok 4: Vyndáme a necháme asi 10 minut odpočinout. Krok 5: Zatím co se nám dělají prsa, dáme do kastrolku vývar, ocet a med. Prudce vaříme, aby se mám omáčka zredukovala asi na polovinu a zhoustla. Sundáme z plamene a přidáme máslo. Zamícháme, aby byla omáčka hladká - ochutnáme a můžeme podle chuti dosolit. Krok 6: Prsa nakrájíme na plátky a přelijeme redukcí.

Zveřejněno 8. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yv9g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yv9g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Parádny jednoduchý recept na kachnu.

Tohle je naprostá nádhera :) Navíc bez žádných složitostí, snadná rychlá kuchyně.

Tématické fráze:
kachní prsa na tymiánu, jak se dělají kachní prsa, kachní prsa s tymiánem, top recepty kachni prsa na tymianu, balzamikova omáčka, kachní prsa recept, studená kuchyně kachní prsa, kachni prsa na medu a tymianu, kachni prsa tymian, balzamiková redukce příprava, jak se delajo kachni prsa, sušené kachní prso s redukcí, balsamicová omáčka, kachni prso s redukci z vina, omacka s redukci, kachní prsa na balzamikovém octě, omačka balzamiková, omačka balzamiková, je se dělají kachní prsa, jak se dělají kachní prsa?

Suroviny:
prsa kachní, tymián čerstvý, sůl, pepř, vývar drůbeží, ocet balsamiko, med, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu