Ohnivé cibulky v balsamikové redukci

Danca Kuchařka:

Doba přípravy: 15 minut 2 porce Přílohy 26 názorů

532
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Suroviny

cca 200 g malé cibulky
1 lžíce oleje
Nyní v akci
1 lžíce cukru
1 lžíce pikantní sojové omáčky
2 lžíce balsamikového octa
1 lžíce kečupu
chilli omáčka (nebo sušená či čerstvá feferonka)- množství podle chuti
popř. trochu vody
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme olej a lehce v něm osmahneme očištěné cibulky. Když zesklovatí, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat.

  2. Přilijeme sojovou omáčku a ocet balsamiko, provaříme, ochutíme kečupem a chilli omáčkou a necháme zredukovat. Když z pánve přestane "čpět" ocet a omáčka je mírně zahoustlá, máme hotovo.

  3. Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo i jako samostatné jídlo s opečeným toustem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ohnivé cibulky v balsamikové redukci

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Yanez: díky za poučení:-D

    Odpovědět

  • Yanez Yanez(neregistrovaný)

    Recept je příliš složitý. Balsamiková redukce se dělá jednodušeji (jen balsamico a cukr) a hlavně samostatně - bez cibulek. Cibulky, nebo cokoliv jiného se pak redukcí přelijí při podávání. Balsamiková redukce má typickou, sladko-kyselou chuť a používá se na saláty, jako omáčka k rybám nebo masu.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-O:-O tohle mi uniklo:-O jak mohlo:-//:-?:-D
    vypadá to fantasticky:yes::yes: dělala jsem něco podobného, ale tak krásné to nebylo:-8;-) přidávám bodík a ukládám;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Jana: tak to jsem opravdu nezkoušela, ale myslím, že za pokus by to určitě stálo.Každopádně to snad nemůže být nedobré....;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat...je možné použít cibulky koupené v nálevu? Děkuji :-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Vanilka Vanilka

    Krááááása!!!:-K

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Kadlíku máš pravdu! Musela jsem to hned vyzkoušet a...není to špatné, ale je to přece jen "náhražka". Zkrátka příští rok budou cibulky na zahrádce kralovat;-). Jen nevím, jak to udělat, protože svoje místo tam musí mít i cuketa, okurky, rajčata, hřášek....:-D:-D No, a taky kytičky...http://www.toprecepty.cz/album.php?id=1658 :-K

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    velice zajímavé, efektní.... prostě bomba!:yes: myslím, že rozčtvrcené cibule by nebyly to pravé ořechové... Tohle je akorát na šalotku!!!

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Tak to musí být ňamka určitě vyzkouším:yes::yes:+23

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dávám velice ráda dvacítku-je to báječné:-K:-p+20:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ty brďo..:-O teda..to musí být žraso!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc se mi to líbí:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo