Kachní prsa na tymiánu s balzamikovou redukcí

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

4 ks kachní prsa
svazek čerstvého tymiánu
sůl
pepř
omáčka:
300 ml silného drůbežího vývaru
100 ml balzamikového octa
2 lžíce medu
1 lžíce másla
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Prsa omyjeme. osušíme a kůži nařežeme na mřížku - neproříznout do masa. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

  2. Prsa dáme na studenou silnostěnnou pánev a rozehřejeme jí (bez tuku). Opékáme asi 10 minut (do zlaté kůrky). Otočíme, ztlumíme teplotu a opečeme asi 3 minuty.

  3. Otočíme (aby byla kůže nahoře) a přendáme do trouby rozehřáté na 170°C . Pečeme 10 minut.

  4. Vyndáme a necháme asi 10 minut odpočinout.

  5. Zatím co se nám dělají prsa, dáme do kastrolku vývar, ocet a med. Prudce vaříme, aby se mám omáčka zredukovala asi na polovinu a zhoustla. Sundáme z plamene a přidáme máslo. Zamícháme, aby byla omáčka hladká - ochutnáme a můžeme podle chuti dosolit.

  6. Prsa nakrájíme na plátky a přelijeme redukcí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prsa na tymiánu s balzamikovou redukcí

  • Jakub Jakub(neregistrovaný)

    Parádny jednoduchý recept na kachnu.

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Tohle je naprostá nádhera :) Navíc bez žádných složitostí, snadná rychlá kuchyně.

    Odpovědět

Tématické fráze: kachní prsa na tymiánu jak se dělají kachní prsa kachní prsa s tymiánem top recepty kachni prsa na tymianu balzamikova omáčka kachní prsa recept studená kuchyně kachní prsa kachni prsa na medu a tymianu kachni prsa tymian balzamiková redukce příprava jak se delajo kachni prsa sušené kachní prso s redukcí balsamicová omáčka kachni prso s redukci z vina omacka s redukci kachní prsa na balzamikovém octě omačka balzamiková omačka balzamiková je se dělají kachní prsa jak se dělají kachní prsa?