Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 692 kJ / 2 795 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,46 g |
Tuky | 101,85 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 4,45 g |
Sacharidy | 384,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme cca 45 minut na teplém místě vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem uděláme na povrchu dva zářezy.
Krok 2: Potřeme bílkem, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem a sezamem.
Krok 3: Dáme péci do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
Zveřejněno 23. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žemličky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYRQ
Moje poznámka
Žemličky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYRQ
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 9 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Belgické vafle
ne.honzula12 před 2 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 2 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 3 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 4 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 5 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 8 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 8 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 8 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
recept na zemlicky,
žemlicky,
kvaskove zemlicky
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
cukr,
olej,
žloutek,
bílek,
sůl,
semínka sezamová
Komentáře (8)
Nevím, jaký "tuk" máš na mysli, ale používáš 90 g a pokud dáš olej, ty 2,5 PL váží necelých 20 g. Těsto bude sušší a hlavně tužší - i tuk se chová jako hustá tekutina, co se týká spotřeby mouky