Postup přípravy
Krok 1: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na potřebný počet malých dílků a z každého uděláme bulečku.
Krok 2: Po kratším nakynutí (5-10 minut) každou bulku omoučíme, zploštíme a narazíme raznicí.
Naraženou stranou kaiserky (raženky) uložíme na plech s pečícím papírem - vzhůru nohama a necháme nakynout. Krok 3: Chvíli před koncem kynutí raženky opatrně obrátíme, necháme dokynout, pak postříkáme vodou nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě. Krok 4: - bulečky na raženky a kaiserky děláme raději menší, aby pří naražení těsto "nevytékalo" bokem kolem raznice
- jejich povrch by před naražením měl být omoučený, aby se nelepily na raznici a při kynutí se pak nepřilepily k plechu
- není třeba razit těsto až k podložce, ale slabý otisk raznicí se při pečení rád ztrácí
- už ve starých pekárnách pekaři raženky (kaiserky) při kynutí obraceli vzhůru nohama, ale u domácího pečení je někteří nechávají kynout normálně a raženky (kaiserky) mívají docela pěkné
Naraženou stranou kaiserky (raženky) uložíme na plech s pečícím papírem - vzhůru nohama a necháme nakynout. Krok 3: Chvíli před koncem kynutí raženky opatrně obrátíme, necháme dokynout, pak postříkáme vodou nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě. Krok 4: - bulečky na raženky a kaiserky děláme raději menší, aby pří naražení těsto "nevytékalo" bokem kolem raznice
- jejich povrch by před naražením měl být omoučený, aby se nelepily na raznici a při kynutí se pak nepřilepily k plechu
- není třeba razit těsto až k podložce, ale slabý otisk raznicí se při pečení rád ztrácí
- už ve starých pekárnách pekaři raženky (kaiserky) při kynutí obraceli vzhůru nohama, ale u domácího pečení je někteří nechávají kynout normálně a raženky (kaiserky) mívají docela pěkné
Zveřejněno 24. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražení kaiserek (raženek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RV5V
Moje poznámka
Ražení kaiserek (raženek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RV5V
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 12 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Tématické fráze:
peceni kaiserek,
domácí pečení kaiserek,
pečení raženek,
zdobeni kaiserek,
raznice raženka,
kynute testo raženky,
domácí raženky bez kynutí,
jak děláme razenky,
recept raženka,
ražení,
raznic na ražení koláčů,
raznice pro pekaře,
ražení pečiva,
razenky recepty
Suroviny:
těsto kynuté
Komentáře (6)