Suroviny
Porce: cca 750 ml
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 454 kJ / 2 499 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,67 g |
| Tuky | 124,55 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 286 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 194,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Víno se skořicí dáme vařit a necháme ho zredukovat až na 125 ml. Necháme vystydnout a pak ho dáme vychladit do lednice.
Krok 2: Smetanu s mlékem dáme zahřát.
Krok 3: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.
Krok 4: Horkou směs smetany a mléka přiléváme slabým pramínkem za stálého šlehání do žloutkové pěny.
Krok 5: Směs přelejeme opět do kastrolu a za stálého míchání necháme lehce zhoustnout. Směs nesmí vařit a neměla by přesáhnout teplotu 80°C. Směs necháme vystydnout a pak ji dáme vychladit do lednice.
Krok 6: Studené víno smícháme s vychlazenou žloutkovou směsí.
Krok 7: Výslednou směs nalijeme do zmrzlinovače, dále postupujeme podle návodu od výrobce.
Hotovou zmrzlinu dáme ztuhnout do mrazáku.
Hotovou zmrzlinu dáme ztuhnout do mrazáku.
Zveřejněno 22. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zmrzlina z červeného vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0rgG
Moje poznámka
Zmrzlina z červeného vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0rgG
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 1 hodinou
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 18 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
RomanaMonika před 41 minutami
Banánové brownies
Vladula92 před 1 hodinou
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 2 hodinami
Frgálová buchta
Merylas před 2 hodinami
Buchty na páře
Merylas před 2 hodinami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 2 hodinami
Tématické fráze:
zmrzlina z vína,
zmrzlina s s vínem,
jak udělat zmrzlinu z vina,
jahodová zmrzlina s červeným vínem,
recept z červeného vína,
recepty z červeného vína
Suroviny:
víno červené,
skořice celá,
žloutek,
cukr,
smetana ke šlehání,
mléko plnotučné
Komentáře (4)