Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí

Suroviny

360 g hovězí mleté maso
560 g mleté maso MIX
klobása
3 rohlíky
mléko
strouhanka
8 vajec
petrželka
červená mletá sladká paprika
sůl
pepř
velká cibule
česnek
mletý římský kmín
kardamon
majoránka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. V misce namočíme do trochy mléka na kostičky nakrájené rohlíky a necháme je nasáknout. Do velké mísy dáme oba balíčky mletého masa, sůl a pepř podle chuti, jednu opravdu vrchovatou lžíci a ještě trochu dobré mleté sladké papriky (používám maďarskou), rozklepneme 5 vajíček, přidáme zelenou petrželku, velkou na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek podle chuti – já použil 8 malých stroužků, čajovou lžičku římského kmínu, velkou špetku kardamonu, docela velkou hrst v dlaních rozemnuté sušené majoránky, vymačkané kostky rohlíků a strouhanku postupně podle potřeby. Na pořadí vcelku nezáleží. Celé to pořádně prohněteme.

  2. Trochu jsem se z rána nudil tak jsem si směs namíchal docela brzy. Z toho vyplynulo, že před pečením jsem to vlastně nechal v míse při pokojové teplotě odležet asi tři hodiny a myslím, že to mělo pozitivní vliv na chuť výtvoru.

  3. Mezi tím jsem si uvařil tři vejce na tvrdo. Později jsem ze směsi vytvaroval dvě šišky. Jednu jsem vyplnil vařenými vejci, druhou klobáskou, která se sama samotinká krčila v ledničce. Šišky jsem umístil v míse z varného skla, trochu podlil vodou a celé jsem to lehce pocoural olivovým olejem.

  4. Pekl jsem horkovzdušné troubě odkryté asi ¾ hodinky při 145°C, potom další cca ¾ hodiny při 180°C. Časy jsou samozřejmě orientační. Každý nejlíp ví jak mu peče trouba. Během druhého pečení jsem to asi dvakrát přelil výpekem.
    Po dobu přípravy jsem pozapoměl na focení a po dopečení se na sekanou spolustrávníci vrhli tak rychle, že jsem vyfotil jen torzo. Tahle sekaná nám dost chutnala. Dělal jsem ji dnes k obědu, jsme 4 a už nemáme ani drobek.

Poznámka od kuchařky

Na sekanou jsou desítky receptů. U tohoto jsem různě imrovizoval takže jsem si ho vlastně vymyslel. Pokud je tu někde stejný tak jsem si ho stejně vymyslel. Ze zavedených postupů jsem samozřejmě vycházel.

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí

  • zuzazuza55 zuzazuza55(neregistrovaný)

    ...je to kardamoM:-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Sekanou máme rádi, také dávám více hovězího. Nejlepší je druhý den, studená s hořčicí a chlebem a pivínkem:-p:-p Recept si zaslouží bod+:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Ivaan Ivaan(autor receptu)

    Ano, je tam víc hovězího neboť vepřové je dost tučné. Někdy taky dělám sekanou jen z hovězího.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vypadá to dobře, jen můžu se zeptat? Podle ingrediencí máš víc hovězího, je to tak? Jinak u nás se sekaná s vařenými vejci dělá často, neb jsme rozmlsaný ;-);-):-D:-D:-p:yes: Ale "tvoji nudu beru":-D:-D:-D

    Odpovědět

  • sudek sudek(neregistrovaný)

Tématické fráze: sekaná v horkovzdušné troubě sekana v troubě kuchař ví sekaná horkovzdušná trouba pečení sekané jak dlouho se peče sekaná jak dlouho péct sekanou sekaná horkovzdušná trouba sekana se pece odkryta kuchar vi mlete maso pece se sekana odkryta jak se pece sekana v troube kuchar to vi jak dlouho delat sekanou v troube jak se peče sekaná v v troubě dobrá sekaná kuchař ví sekaná.cz jak pect sekanou v troube sekaná s vařenými vejci kuchař ví-sekaná dopečení sekané