Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivaan

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 690 kJ /
2 316 kcal
Bílkoviny265,78 g
Tuky98,03 g
Vláknina6,45 g
Cholesterol 2,72 g
Sodík 2,24 g
Sůl5,22 g
Sacharidy89,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce namočíme do trochy mléka na kostičky nakrájené rohlíky a necháme je nasáknout. Do velké mísy dáme oba balíčky mletého masa, sůl a pepř podle chuti, jednu opravdu vrchovatou lžíci a ještě trochu dobré mleté sladké papriky (používám maďarskou), rozklepneme 5 vajíček, přidáme zelenou petrželku, velkou na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek podle chuti – já použil 8 malých stroužků, čajovou lžičku římského kmínu, velkou špetku kardamonu, docela velkou hrst v dlaních rozemnuté sušené majoránky, vymačkané kostky rohlíků a strouhanku postupně podle potřeby. Na pořadí vcelku nezáleží. Celé to pořádně prohněteme. Krok 2: Trochu jsem se z rána nudil tak jsem si směs namíchal docela brzy. Z toho vyplynulo, že před pečením jsem to vlastně nechal v míse při pokojové teplotě odležet asi tři hodiny a myslím, že to mělo pozitivní vliv na chuť výtvoru. Krok 3: Mezi tím jsem si uvařil tři vejce na tvrdo. Později jsem ze směsi vytvaroval dvě šišky. Jednu jsem vyplnil vařenými vejci, druhou klobáskou, která se sama samotinká krčila v ledničce. Šišky jsem umístil v míse z varného skla, trochu podlil vodou a celé jsem to lehce pocoural olivovým olejem. Krok 4: Pekl jsem horkovzdušné troubě odkryté asi ¾ hodinky při 145°C, potom další cca ¾ hodiny při 180°C. Časy jsou samozřejmě orientační. Každý nejlíp ví jak mu peče trouba. Během druhého pečení jsem to asi dvakrát přelil výpekem.
Po dobu přípravy jsem pozapoměl na focení a po dopečení se na sekanou spolustrávníci vrhli tak rychle, že jsem vyfotil jen torzo. Tahle sekaná nám dost chutnala. Dělal jsem ji dnes k obědu, jsme 4 a už nemáme ani drobek.

Zveřejněno 18. 11. 2012

Poznámka autora Ivaan

Na sekanou jsou desítky receptů. U tohoto jsem různě imrovizoval takže jsem si ho vlastně vymyslel. Pokud je tu někde stejný tak jsem si ho stejně vymyslel. Ze zavedených postupů jsem samozřejmě vycházel.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgrG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgrG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

zuzazuza55 4. 1. 2014 06:52
...je to kardamoM:-)

Sekanou máme rádi, také dávám více hovězího. Nejlepší je druhý den, studená s hořčicí a chlebem a pivínkem:-p:-p Recept si zaslouží bod+:yes::yes:

:-)):-)):-)):yes:

Ano, je tam víc hovězího neboť vepřové je dost tučné. Někdy taky dělám sekanou jen z hovězího.

Vypadá to dobře, jen můžu se zeptat? Podle ingrediencí máš víc hovězího, je to tak? Jinak u nás se sekaná s vařenými vejci dělá často, neb jsme rozmlsaný ;-);-):-D:-D:-p:yes: Ale "tvoji nudu beru":-D:-D:-D

:no::no::no::no::no:

Tématické fráze:
sekaná v horkovzdušné troubě, sekana v troubě, kuchař ví sekaná, horkovzdušná trouba pečení sekané, jak dlouho se peče sekaná, jak dlouho péct sekanou, sekaná horkovzdušná trouba, sekana se pece odkryta, kuchar vi mlete maso, pece se sekana odkryta, jak se pece sekana v troube, kuchar to vi, jak dlouho delat sekanou v troube, jak se peče sekaná v v troubě, dobrá sekaná kuchař ví, sekaná.cz, jak pect sekanou v troube, sekaná s vařenými vejci, kuchař ví-sekaná, dopečení sekané

Suroviny:
maso hovězí mleté, maso mleté mix, klobása, rohlík, mléko, strouhanka, vejce, petrželka, paprika sušená sladká, sůl, pepř, cibule, česnek, římský kmín mletý, kardamom, majoránka, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu