Panna Cotta
Z několika surovin jednoduše připravíme italský dezert s úžasnou smetanovou chutí a vůní po vanilce. Smetanu stačí zahřívat spolu s želatinou, cukrem a vanilkou a poté nechat ztuhnout. Panna cottu podáváme ozdobenou ovocem nebo čokoládou.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 231 kJ / 1 489 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 110,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 96,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr a cukr krupice a smícháme. Do směsi můžeme přidat také čerstvě vyškrábaná zrnka z vanilkového lusku a vanilkové lusky.
Krok 2: Vaříme na velmi mírném ohni za stálého míchání. Směs nesmí vřít, udržujeme teplotu okolo 80 °C.
Krok 3: Do 4-5 lžic studené vody namočíme plátky želatiny asi na 3 minuty, aby nabobtnala, a potom ji vyždímáme.
Krok 4: Želatinu přidáme do teplé mléčné směsi a mícháme, dokud se nerozpustí. Naplníme do sklenic.
Krok 5: Necháme ztuhnout v ledničce alespoň po dobu 6 minut.
Krok 6: Před podáváním ozdobíme ovocem nebo čokoládou.
Zveřejněno 26. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna Cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1AY
Moje poznámka
Panna Cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1AY
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 20 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 40 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 1 hodinou
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 1 hodinou
Cuketový perník
MonikaP. před 2 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 3 hodinami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 3 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 5 hodinami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 5 hodinami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 6 hodinami
Tématické fráze:
panna cotta,
panna cotta recept,
panna cota,
recept panna cotta,
recept na panna cotta,
pannacota,
pana cotta recept,
pana cota,
pana cotta,
panacotta,
s italem v kuchyni panacota,
pannacotta,
recept pana cotta,
panna cotta originál recept,
panna cota recept,
recept panna cota,
panacota,
panna cotta recepty,
s italem v kuchyni recepty,
pana cota recept
Suroviny:
smetana sladká,
želatina,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
lusk vanilkový
Komentáře (13)
(nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)
Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
POZOR
Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...