Panna Cotta
Z několika surovin jednoduše připravíme italský dezert s úžasnou smetanovou chutí a vůní po vanilce. Smetanu stačí zahřívat spolu s želatinou, cukrem a vanilkou a poté nechat ztuhnout. Panna cottu podáváme ozdobenou ovocem nebo čokoládou.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 231 kJ / 1 489 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 110,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 96,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr a cukr krupice a smícháme. Do směsi můžeme přidat také čerstvě vyškrábaná zrnka z vanilkového lusku a vanilkové lusky.
Krok 2: Vaříme na velmi mírném ohni za stálého míchání. Směs nesmí vřít, udržujeme teplotu okolo 80 °C.
Krok 3: Do 4-5 lžic studené vody namočíme plátky želatiny asi na 3 minuty, aby nabobtnala, a potom ji vyždímáme.
Krok 4: Želatinu přidáme do teplé mléčné směsi a mícháme, dokud se nerozpustí. Naplníme do sklenic.
Krok 5: Necháme ztuhnout v ledničce alespoň po dobu 6 minut.
Krok 6: Před podáváním ozdobíme ovocem nebo čokoládou.
Zveřejněno 26. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna Cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1AY
Moje poznámka
Panna Cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1AY
Nejnovější recepty
Studená meruňková polévka
Přidáno před 4 hodinami
Batát s cizrnou, cuketou a rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Tzatziki
Přidáno před 10 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno 11. 7. 2025 15:30:02
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno 11. 7. 2025 13:43:00
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno 11. 7. 2025 13:16:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maková náplň
lucyb před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 1 hodinou
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 1 hodinou
Zavařené meruňky
Jana2017 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kamilchen před 3 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Kava 2 před 4 hodinami
Meruňkové nanuky
Cejenka před 4 hodinami
Bramborové šišky
cherst před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
janickajan před 4 hodinami
Dušená rýže zase jinak
daniela.ku před 5 hodinami
Tématické fráze:
panna cotta,
panna cotta recept,
panna cota,
recept panna cotta,
recept na panna cotta,
pannacota,
pana cotta recept,
pana cota,
pana cotta,
panacotta,
s italem v kuchyni panacota,
pannacotta,
recept pana cotta,
panna cotta originál recept,
panna cota recept,
recept panna cota,
panacota,
panna cotta recepty,
s italem v kuchyni recepty,
pana cota recept
Suroviny:
smetana sladká,
želatina,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
lusk vanilkový
Komentáře (13)
(nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)
Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
POZOR
Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...