Panna Cotta
Z několika surovin jednoduše připravíme italský dezert s úžasnou smetanovou chutí a vůní po vanilce. Smetanu stačí zahřívat spolu s želatinou, cukrem a vanilkou a poté nechat ztuhnout. Panna cottu podáváme ozdobenou ovocem nebo čokoládou.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 231 kJ / 1 489 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,00 g |
| Tuky | 110,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 400 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 96,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr a cukr krupice a smícháme. Do směsi můžeme přidat také čerstvě vyškrábaná zrnka z vanilkového lusku a vanilkové lusky.
Krok 2: Vaříme na velmi mírném ohni za stálého míchání. Směs nesmí vřít, udržujeme teplotu okolo 80 °C.
Krok 3: Do 4-5 lžic studené vody namočíme plátky želatiny asi na 3 minuty, aby nabobtnala, a potom ji vyždímáme.
Krok 4: Želatinu přidáme do teplé mléčné směsi a mícháme, dokud se nerozpustí. Naplníme do sklenic.
Krok 5: Necháme ztuhnout v ledničce alespoň po dobu 6 minut.
Krok 6: Před podáváním ozdobíme ovocem nebo čokoládou.
Zveřejněno 26. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna Cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1AY
Moje poznámka
Panna Cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1AY
Nejnovější recepty
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 38 minutami
Kapr na křenu
Přidáno před 15 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 23 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno 11. 12. 2025 07:00:02
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno 11. 12. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 9 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 10 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 10 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 11 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 12 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 12 hodinami
Uherská pěna
Daami před 14 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 15 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 15 hodinami
Tématické fráze:
panna cotta,
panna cotta recept,
panna cota,
recept panna cotta,
recept na panna cotta,
pannacota,
pana cotta recept,
pana cota,
pana cotta,
panacotta,
s italem v kuchyni panacota,
pannacotta,
recept pana cotta,
panna cotta originál recept,
panna cota recept,
recept panna cota,
panacota,
panna cotta recepty,
s italem v kuchyni recepty,
pana cota recept
Suroviny:
smetana sladká,
želatina,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
lusk vanilkový
Komentáře (13)
(nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)
Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
POZOR
Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...