Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 027 kJ / 2 158 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,68 g |
| Tuky | 44,05 g |
| Vláknina | 15,86 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,02 g |
| Sacharidy | 368,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí předem rozmíchané ve vodě) a vypracujeme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny vykynout. Během kynutí můžeme těsto 1-2x popřekládat.
Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny, vytvarujeme dvě delší a tenčí veky, které před pečením opět necháme nakynout.
Krok 3: Veky dobře postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C / 25-30 minut).
Zveřejněno 26. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0zN
Moje poznámka
Veky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0zN
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 36 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 43 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 52 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Tématické fráze:
recept na veky,
recept ze zbytků veky,
recept na zbytky veky,
pečení veky,
domácí chlebíčková veka,
celozrnná veka,
domácí rohlíky z prefermentu,
zbytek veky recepty
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
sůl,
olej,
semínka sezamová,
droždí čerstvé
Komentáře (3)