Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášek z hlívy

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 336 kJ /
558 kcal
Bílkoviny23,70 g
Tuky4,22 g
Vláknina53,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 98 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy84,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hlívu pokrájíme na větší kousky. Ve větším hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a jakmile změkne přidáme rajský protlak. Krok 2: Zamícháme, přisypeme červenou papriku a vsypeme pokrájenou hlívu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Česnek prolisujeme nebo drobně nasekáme a přidáme do omáčky spolu s majoránkou. Krok 3: Vaříme 15 minut zakryté na mírném plameni. Zahustíme ovesnými vločkami a ještě chvíli povaříme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

Zveřejněno 15. 8. 2013

Poznámka autorky Lucasinka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášek z hlívy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5MRR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášek z hlívy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5MRR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Honza/Fífák 2. 11. 2016 13:26
Gulášek z hlívy a držková polévka z hlívy, no prostě paráda.<3:<3:yes::yes::yes:

Docela dobré, ale znám lepší...:-/

Hlíva ústřičná je výborná a zároveň léčivá houba,proto palec nahoru:yes: Podobnej guláš děláme taky,ale bez protlaku,protože se mě zdá,ze sráží chuť houby.Jinak bodík;-)

Nemá chybu:yes:+1;-)

Tématické fráze:
vaříme z hlívy, drzkova z hlivy, recepty hlíva ústřičná s těstovinami, recepty z hlívy, gulášek z hlívy ústřičné, recept na hlívu, gulasek s hlivy ustricne, držková polévka z hlívy ústřičné, recept na držkovou polévku z hlívy ústřičné, držková polévka z hlivy.recept, držková z hlívy ústřičné, držková polévka z hlívy, guláš z hlívy ústřičné, gulášek hlíva ústřičná, priloha ke gulasi z hlivy ustricne, držkova z hlívy recept, hlíva ústřičná top recepty, recept na drzkovou polevku z hlivy, falešná držková polévka bez zahuštění, top recept drzkova z hlivy ustricne

Suroviny:
hlíva ústřičná, vývar zeleninový, česnek, cibule, protlak rajčatový, paprika čerstvá červená, majoránka, olej, vločky ovesné

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu