Grumbírová polévka s hřibama
Pole a lesy nám poskytují suroviny, které můžeme zpracovat třeba na skvělou polévku z tohoto receptu. Základ tvoří máslová jíška a nasušené hřiby, které předem namočíme. K nim pak přidáme grumbíre, tedy brambory, a koření. No a polévka je hotová.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 342 kJ / 1 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,31 g |
Tuky | 71,65 g |
Vláknina | 47,35 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 168,74 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grumbírová polévka s hřibama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkQl
Moje poznámka
Grumbírová polévka s hřibama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkQl
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 4 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 56 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 1 hodinou
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 1 hodinou
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 3 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 3 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 4 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 5 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka s hříbama,
bramborová polevka s hribama,
polévka ze sekyrky,
nejlepší pórková polévka s hribama,
zeleninová polévka s hřibama,
fazolova polevka s hribama,
chorvatsko polívka s uzeným a kroupami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
brambory,
jáhly,
houby sušené,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření mleté
Komentáře (38)
Prosím, proplachovalas jáhly, jak tu někdo psal, že by se před vařením mělo
anina: nevím, jestli je přímo tento recept z Jalubí, ale ano, v knihách (vyšly dva díly) je i pár receptů, které jsou k Jalubí řazeny.
bystrouska: jáhly jsem vařila prvně a také jsem měla v povědomí, že by se měly spařit. V receptu o tom ale nic nepsali a polévka určitě nebyla hořká