Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňáková pomazánka - zdravější verze

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Judith94

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 149 kJ /
514 kcal
Bílkoviny56,04 g
Tuky23,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 398 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy19,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo. V misce smícháme tvaroh a žervé. Krok 2: Do připravené směsi vmícháme tuňáka. Přidáme uvařená vejce (nakrájená na malé kostičky nebo nastrouhaná na struhadle) a promícháme. Základ máme hotový. Krok 3: Dle chuti přidáme sůl a pepř. Pokud chceme pomazánku oživit, přidáme i jemně nakrájenou jarní cibulku, lžičku hořčice a lžíci zakysané smetany. Krok 4: Podáváme s celozrnným pečivem.

Zveřejněno 30. 1. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňáková pomazánka - zdravější verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWkP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňáková pomazánka - zdravější verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWkP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Nu, ja osobne jsem Casinovu poznamku pochopila (a vnimam to tak i ja), ze cca 80-100g zerve je v tomto pripade komponent, ktery na vysledne chuti nebude nijak zasadne rozpoznatelny, vzhledem k mnozstvi tvarohu, vajec a tunaka, nehlede na pouzita ochucovadla. Rozdil v chuti cisteho zerve a tvarohu samozrejme poznam.

To je tedy technicka pozn., pomazanka je jiste velmi dobra.

chocolate:
Ano, myslel jsem to asi tak jak píšete v technické poznámce :yes::-K

Dajda:
No, koukám, že se pomalu přesouváte z věcné diskuze do roviny víceméně osobní 8-( Tak ať se vám daří;-)
OT: Už včera (viz níže) jsem projevil snahu "odklonit" komentáře a nekomentáře od tohoto receptu...

casino: Nečiň jiným, co nechceš, aby oni činili Tobě. Tolik k té osobní rovině. Howgh!

Škoda,že taková debata se vede pod pěkným receptem a autorky receptu se netýká, u jejího receptu není o majonéze ani slovíčko:-O

Dajda: nebuď smutná,já vím,že jsi to myslela dobře,ale nakonec to dopadlo jinak než by si autorka receptu přála.Ale ruku na srdce,kdyby jsem tu byla prvně,dala první receptík v dobré vůle a toto by vzniklo,co si budeme povídat asi by to nikoho z nás nepotěšilo,tak jsem to myslela,i když to původně bylo myšleno dobře.Ale je fakt,že debata je virtuální a někdy se to prostě zvrtne aniž by člověk chtěl.Nic ve zlém Dajdo,já vím,ale..... ;-)

Simona Skolakova: Milá Simono, nejsem smutná.:-D Kdybych si měla brát všechno, co tu kdo utrousí, tak samým smutkem uschnu. :-(( Jen doufám, že není smutná Judith a příště bude třeba vice přemýšlet o tom, co sem vloží. Otázkou je, zda o tom budou přemýšlet také ty desítky dalších nováčků, které sem vkládají jeden doublerecept za druhým, což už casinovi zřejmě nevadí. No doufejme, že se dnes vyspal lépe než včera.;-)

Mě se recept líbí Majolku® moc nemusím žervé a tvaroh je dobrá kombinace je to lehká večeře.:yes::-p

Souhlasím s Dajdou v tom, že je velký rozdíl mezi tím, zda plánujete udělat pomazánku "na najedení" nebo "na chuť". Pokud budu dělat pomazánku kupříkladu k večeři, budu se snažit, aby byla lehčí, protože počítám s tím, že jí sním větší množství. Pokud budu dělat pomazánku, kterou slabě natřu na veku místo másla, tak tam klidně trochu majonézy přidám.

To je opravdu dobrá kombinace! :yes: Taky si myslím, že přidávat k tučnému masu z tuňáka ještě tučnou majonézu je zbytečné kupení nadmíru mastných potravin. Já bych se osobně obešla i bez těch vajíček. ;-)

Ještě k tomuto receptu:
Přijde mi to jako recept pro recept;-(
Kolik jedinců asi by poznalo rozdíl mezi 1 vanička odtučněného tvarohu 1 vanička žervé, pokud by je ochutnávali odděleně, he:-?
A s tvarohem (Lučinou, "pomazánkovým" máslem) to děláme kde kdo a ještě ušetříme jednu pixličku tuňáka, že:-D
No, možná ale tu probíhá nějaká soutěž v množství vložených "nových" receptů:-O

:-)Dajda:
odpovídám tady: https://www.toprecepty.cz/recept/51450-podmazanka-...

casino: Milý casino, nevím jak Vy, ale já rozdíl mezi tvarohem, žervé nebo třeba lučinou poznám i se zavázanýma očima, dokonce poznám i jestli ochutnávám tučný nebo odtučněný tvaroh. :-O
Judith sem dneska vložila svůj první recept, který se opravdu od té přemíry tuňákových pomazánek s majonézou liší. Co se týče mých pomazánkových receptů, mohou se klidně smazat, když Vás tak iritují. Já na nich zase tak nelpím. Nicméně si nemyslím, že jsou tak tuctové, když už je přečetlo několik stovek osob. :-D
Na druhé straně vlastně děláte mým chlebíčkům reklamu. Vy se sice snažíte, aby to byla reklama špatná, ale možná nevíte, že i špatná reklama je stále reklama:-!

Tématické fráze:
tunakova pomazanka zdrava, zdravé pomazánky, pomazánka tunáková s majonézou, tunakova pomazanka, tuňáková pomazánka s jogurtem, zdravé pomazánky recepty, tuňáková pomazánka top recepty, tuňáková pomazánka z tvarohu, tuňáková pomazánka ze zerve, pomazánka z tunaka, zdravá tuňáková pomazánka recept, zdravá pomazánka, jak udělat tuňákovou pomazánku, tuňáková pomazánka bez majonézy, tuňáková pomazánka s majonézou, pomazánka z tuňáka zdravě, zdravé recepty pomazánky, zdravá pomazánka recept, recepty na zdravé pomazánky, tuňákový pomazánka zdravé recepty

Suroviny:
tuňák v konzervě, tvaroh odtučněný, sýr žervé, vejce, cibulka jarní, sůl, pepř, hořčice, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu