Slávky s rajčatovou omáčkou

Judith94 Kuchařka: Judith94

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Mořské plody 1 názor

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

1 kg slávek
olivový olej
1 červená cibule
česnek
1 plechovka krájených rajčat
300 ml rajčatová omáčky
100 ml bílého vína
sůl
pepř
citronová šťáva
tymián
cukr
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé slávky důkladně omyjeme.
    To, že jsou slávky čerstvé, poznáme tak, že se při manipulaci zavřou. Pokud se slávka nezavře, je nutné ji vyhodit.
    Omyté slávky dáme do většího hrne, přilijeme vodu a rychle přivedeme k varu.
    Slávky se během vaření otevřou, pokud se nějaká slávka neotevře, je nutné ji vyhodit.
    Po cca 5 minutách by měly být všechny slávky otevřené, nyní je scedíme. Vodu si ponecháme.

  2. Do hrnce nebo do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme červenou cibuli nakrájenou na jemno a opékáme. Po několika minutách, když cibule zesklovatí, přidáme česnek a krátce opečeme.
    K cibuli a česneku přilijeme bílé víno a povaříme asi 5 minut.

  3. Když se víno zredukuje, přidáme rajčata. Ideálně plechovku rajčat pokrájených na malé kousky + cca 300 ml rajčatového pyré.
    Do omáčky přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a tymián.
    V tuto chvíli přidáme do omáčky vodu, ve které jsme uvařili slávky - množství dle toho, jak hustou chceme omáčku.
    vše ještě krátce povaříme.
    Dle chuti můžeme ještě přidat sušený česnek, případně i cukr, pokud je omáčka příliš kyselá.

  4. Do hotové omáčky přidáme uvařené slávky.
    Podáváme s čerstvým pečivem (a bílým vínem :)).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Slávky s rajčatovou omáčkou

  • casino casino

    "... dáme do většího hrne, přilijeme vodu a rychle přivedeme k varu."
    Nepíšete kolik vody;-) Nevím, zda slávky zvládají plavání:-D tak aby se náhodou neutopily;-(
    Běžně se slávky podrobují tortuře teplem jen tak nasucho a ony si "vodu" pustí samy :-)
    No, na rcp se mi líbí, že na 2 porce se počítá s 1 kg mlžů :yes:
    ...a nejen Italové si něco podobného dávají v přiměřeném množství na těstoviny:yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo