Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s včelím úlem

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janusa

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie40 060 kJ /
9 575 kcal
Bílkoviny219,40 g
Tuky342,30 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 2,45 g
Sodík 2,37 g
Sůl5,93 g
Sacharidy1 399,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Krém:
Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem, střídavě dle chuti, a nakonec každý díl ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Včelí úl vyrobíme z Bebe sušenek, slepíme krémem a potáhneme marcipánem (snad foto postačí).

Zveřejněno 19. 2. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s včelím úlem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YDDK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s včelím úlem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YDDK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Krásnej dortík, moc se ti povedl:-)

Na strukturu jsem použila folii s dřevěným vzorem...lze koupit na netu jako strukturované folie...cca do 100.-.......děkuji :-K

Jsi moc šikovná :yes:. Úly mají dokonce strukturu dřeva:-O. Jak jsi do dokázala:-? O takový dort se ani pokoušet nebudu, to fakt neumím :-K.

Tématické fráze:
dort včelí úl, dorty pro vcelare, dort pro včelaře, dort včela, dorty včelí uly, dort ul včelařů, včelí úl dorty, dort včelí úly, dort úl, vceli dort, dorty s vcelym motivem, včelí ul dort, dorty s uly, vytvorit včelu na dort, úly ze sušenek, marcipánový dortt včelí úl, včela na dort, dort pro včelaře fotografie, dorty se včelou, dort jako včelí úly

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, prášek do pečiva, voda, marmeláda, cukr, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, mléko sušené, olej, voda, bílek, med, potravinářské barvivo, mandlové aroma, sušenky bebe

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu