Celerové hranolky z trouby
Zdravé celerové hranolky jsou populární i mezi těmi, kdo si na zeleninu jinak moc nepotrpí. Dozlatova upečené, s lahodným kořením a oblíbeným dipem dávají vzniknout chutnému pohoštění nebo příloze k masu, a to doslova za pár korun.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 771 kJ / 184 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,90 g |
| Tuky | 2,33 g |
| Vláknina | 27,73 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 18,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer okrájíme nebo oloupeme. Odřízneme vršek i spodek, abychom měli rovné strany a celer dobře stál při krájení (odkrojené části využijeme do vývaru nebo pomazánky).
Krok 2: Nakrájíme celer na plátky (asi 1 cm silné). Z těch potom nakrájíme silné hranolky.
Krok 3: Troubu zapneme nahřívat na 220 °C. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu.
Krok 4: Jakmile se voda začne vařit, vhodíme do ní celerové hranolky a nezakryté prudce vaříme 1-2 minuty. Slijeme vodu a hranolky vrátíme do hrnce.
Krok 5: Přidáme olej, koření a proházíme, až se hranolky rovnoměrně obalí. Rozprostřeme je na velký plech vyložený pečicím papírem. Necháme jim dostatek místa. Pokud hranolky namačkáme příliš na sebe, budou se spíše dusit než opékat.
Krok 6: Hranolky pečeme v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 20-25 minut, až se krásně opečou a změknou.
Zveřejněno 25. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové hranolky z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVxk
Moje poznámka
Celerové hranolky z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVxk
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 43 minutami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 19 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
HavranPB před 11 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 11 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 13 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 14 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 14 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 14 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 15 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 16 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 16 hodinami
Tématické fráze:
celerove hranolky,
celerove a mrkvove hranolky,
mrkvové hranolky,
hranolky z celeru,
celerove hranolky recept,
mrkvové a celerové hranolky,
celer recepty,
hranolky do trouby,
recepty z celeru,
cerelové hranolky v troubě,
celerky recept,
celerovy hranolky,
hranolky v troubě,
hranolky z trouby,
celer recept,
pečený celer,
recept na celerové hranolky,
recepty celer,
recept celerove hranolky,
celer hranolky
Suroviny:
celer,
olej,
paprika sušená sladká,
koření kari,
česnek sušený
Komentáře (34)
Moc děkuji za prima recept,už jsem zařadila do našeho jídelníčku.Vřele doporučuji ho vyzkoušet