Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 010 kJ / 2 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,25 g |
Tuky | 151,84 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 762 mg |
Sodík | 424 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 243,14 g |
Postup přípravy
Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukry, citronovou kůru, vanilkový pudink a vyšleháme dohladka. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
Těsto vyndáme z lednice a vyválíme z něj obdélník. Do pruhu střední části těsta dáme tvarohovou náplň, uděláme v ní asi šest důlků a dáme do nich švestková povidla nebo marmeládu. Postranní části těsta nožem nebo rádlem šikmo nařežeme na 2,5 cm proužky, které přes náplň střídavě překládáme. Krok 4: Štrůdl dáme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby a pečeme cca 25-35 minut.
Upečený štrůdl vyndáme z trouby a hned pocukrujeme.
Zveřejněno 13. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEMv
Moje poznámka
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEMv
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 21 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 8 hodinami
Kure pecene
raelggg před 9 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 9 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 11 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 11 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 13 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 15 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 15 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
tvarohova napln do strudlu,
štrudl s tvarohovou náplní,
naplne do strudlu,
strudl s tvarohem a povidly,
náplň do štrůdlu,
povidlovo tvarohový koláč,
štrůdl s tvarohem,
tvarohová nápln do štrúdlu,
štrůdl s marmeládou,
štrůdl s tvarohem a švestkami,
tvarohová štrudl,
strudl se svestkami a s tvarohem,
recepty tvaroh a povidla,
štrudl s s povidlím,
naplne na štrůdl,
štrůdl náplně recepty,
štrudl z tvarohem,
nejlepsi tvarohova napln do strudlu,
recept na štrudl pudink tvaroh,
štrůdl s povidlím
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
sůl,
voda,
vejce,
olej slunečnicový,
máslo,
tvaroh plnotučný,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
vejce,
kůra citronová,
pudink vanilkový,
povidla švestková
Komentáře (28)
Po upečení klasika , potřít máslem s rumíkem! Potřebuje to pár hodin odpočinout, na spojení chutí, ale dobrota veliká.
Myslím, že se dá udělat velmi dobře, i z listového těsta. Nedělala jsem naposled!
Přidala jste do tvarohové náplně pudinkový prášek? Ten konzistenci tvarohu trochu zpevní. Někdy bývá tvaroh ve vaničce řidší, tak je třeba dát pudinkového prášku o trochu více.
...ale čemu všemu se asi dnes říká "domácí švestková povidla", he
2,5 kg vypeckovaných švestek (nejlépe přešlých mrazem) umlít a vařit s 250 ml octa dohusta, nechat stát. Druhý den přidat asi 40 dkg cukru a opět vařit do husta, horké plnit. Pokud jsou švestky opravdu hodně sladké, množství cukru se může přiměřeně snížit. Nejlepší jsou klasické staré malé švestky (ty, co leckde chytají šárku
Děkuji, už to mám opsáno
Opravdu dáváte skoro 10% octa
hlh:
I vy filuto neregi, že vy jste se trošičku přechytračili, he
No, možná ale líp, než kdyby napsali o tom jednookém mezi slepými, že