Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Upečte rafinovaně lahodné koláče s kombinovanou náplní. Sezóna švestek vrcholí a modré plody jsou lahodné a sladké. V kombinaci s mákem, povidly a sladkou drobenkou vás dostane. Trocha práce navíc vás odmění skvělým moučníkem.
Suroviny pro 1 dávka
16 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 725 kJ / 3 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,84 g |
Tuky | 183,70 g |
Vláknina | 36,81 g |
Cholesterol | 653 mg |
Sodík | 677 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 483,35 g |
Postup přípravy
Horní vrstvu těsta poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout hodinu a půl. Krok 2: Z těsta uděláme bochánky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Necháme chvíli kynout.
Dnem skleničky tvoříme doprostřed důlek. Dno skleničky si “máčíme” do hladké mouky. Krok 3: Náplň připravíme smícháním povidel, máku a rumu. Švestky nakrájíme na čtvrtky nebo na kousky. Na drobenku smícháme v misce cukr s máslem a moukou. Prsty vytvoříme drobenku. Krok 4: Přes cukrářský sáček naneseme na koláče náplň, do ní zatlačíme švestky a posypeme drobenkou.
Nakonec kraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Tu po chvilce stáhneme na 160 °C a pečeme cca 20 minut, dokud nejsou koláče zlaté.
Zveřejněno 13. 9. 2024 21:15
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319nA
Moje poznámka
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319nA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 4 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 3 minutami
Segedínský guláš
RabaRoman před 28 minutami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 28 minutami
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 2 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 3 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 4 hodinami
Dýňová polévka
Zaneta24 před 12 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 17 hodinami
Suroviny:
mléko,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
droždí sušené,
cukr krupice,
sůl,
vejce,
olej,
vejce,
švestky,
povidla švestková,
mák mletý,
rum,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
máslo
Komentáře (1)