Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 55 147 kJ / 13 181 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 169,29 g |
| Tuky | 701,61 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 2,99 g |
| Sodík | 1,74 g |
| Sůl | 4,38 g |
| Sacharidy | 1 542,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a postupně zašleháme olej.
Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu.
Nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který potřeme olejem.
Pečeme na 175 stupňů 12 - 15 minut.
(upekla jsem 1 ořechový-světlý korpus a 2 kakaové-tmavé korpusy) Krok 2: Krém:
V kastrolku rozkvedláme mouku s mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do horkého vmícháme tuk a vanilkový cukr. Zakryjeme fólií a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po částech zašleháváme vychladlou kaši. Krém dochutíme rumem. Krok 3: Vychladlé korpusy seřízneme na velikost dortu. Tmavý plát potřeme marmeládou a krémem. Na něj dáme světlý plát, opět potřeme marmeládou a krémem. Nakonec přitiskneme druhý tmavý plát, povrch celého dortu potřeme krémem a dáme do lednice ztuhnout. Krok 4: Potahovací hmota:
Na pracovní desku dáme 2x prosátý cukr, sušené mléko stačí 1 x.
Uděláme důlek, přidáme ostatní suroviny a začneme propracovávat v hladkou hmotu. Vodu v žádném případě nepřidáváme k surovinám, ale dáme ji do misky a asi 5 x během propracovávání hmoty si v ní namočíme ruce. Hmota musí být tuhá a tvárná. Krok 5: Hmotu obarvíme potravinářskými barvivy a dle velikosti vyválíme mezi dvěma mikroteny.
Dort potáhneme a ozdobíme dle fantazie.
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a postupně zašleháme olej.
Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu.
Nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který potřeme olejem.
Pečeme na 175 stupňů 12 - 15 minut.
(upekla jsem 1 ořechový-světlý korpus a 2 kakaové-tmavé korpusy) Krok 2: Krém:
V kastrolku rozkvedláme mouku s mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do horkého vmícháme tuk a vanilkový cukr. Zakryjeme fólií a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po částech zašleháváme vychladlou kaši. Krém dochutíme rumem. Krok 3: Vychladlé korpusy seřízneme na velikost dortu. Tmavý plát potřeme marmeládou a krémem. Na něj dáme světlý plát, opět potřeme marmeládou a krémem. Nakonec přitiskneme druhý tmavý plát, povrch celého dortu potřeme krémem a dáme do lednice ztuhnout. Krok 4: Potahovací hmota:
Na pracovní desku dáme 2x prosátý cukr, sušené mléko stačí 1 x.
Uděláme důlek, přidáme ostatní suroviny a začneme propracovávat v hladkou hmotu. Vodu v žádném případě nepřidáváme k surovinám, ale dáme ji do misky a asi 5 x během propracovávání hmoty si v ní namočíme ruce. Hmota musí být tuhá a tvárná. Krok 5: Hmotu obarvíme potravinářskými barvivy a dle velikosti vyválíme mezi dvěma mikroteny.
Dort potáhneme a ozdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 9. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Motorová pila pro Tondu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Op3B
Moje poznámka
Motorová pila pro Tondu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Op3B
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Burizonové kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 20 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 30 minutami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 1 hodinou
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 2 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 7 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 8 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 16 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 17 hodinami
Tématické fráze:
dort motorová pila,
dort pro dřevorubce,
dort motorová pila postup,
dort ve tvaru motorove pily,
dort motorová řetězová pila,
dort s motorovou pilou,
dort modrý traktor,
dort husqvarna,
postup na dort motorova pila,
dort s motivem motorové pily,
motorova pila dort,
dort husqarna,
dort - motorové pily,
dorty pro dřevorubce,
dort pro pro dřevorubce,
dort ve motorové pily,
dort pila,
postup.dort motorová řetězová pila,
dort motorové pili postup,
rum motorová pila
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
kakao,
ořechy mleté,
mléko,
mouka polohrubá,
tuk,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
med tekutý,
voda,
olej,
tresť mandlová sladká,
potravinářské barvivo
Komentáře (9)
líbill by se mi třeba dort ve tvaru berušky, sluníčka nebo krtečka ... , ale tohle se mi opravdu už
Tady nemluvím ovšem o chuti vašich dortů
No, neračte být tak nabroušená
Sám tedy potahovačku nemůžu ani cítit, ale tady jsem byl na pochybách, zda si autorka nepopletla fotečky
...a soudě podle pilin, tak i řetěz byl správně nabroušený