Suroviny
Porce: 5-6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 464 kJ / 2 501 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 215,35 g |
| Tuky | 182,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 668 mg |
| Sodík | 553 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 0,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme.
Krok 2: Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby na 220-250°C, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 25-35 minut (vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká krví zbarvená šťáva).
Krok 3: Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé a dopečeme. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené.
Krok 4: Chceme-li rostbíf podávat teplý, krájíme jej za deset minut po vyjmutí z trouby a to na tenké plátky.
Zveřejněno 13. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rostbíf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWwk
Moje poznámka
Rostbíf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWwk
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
rostbif,
rostbíf recept,
hovězí rostbíf,
rostbíf recept nejlepší,
rozbif,
příprava rostbífu,
recept na rostbif,
hovězí rostbíf recept,
jak upéct rostbíf,
recept na rozbíf,
recepty na rostbíf,
hovězí rozbíf,
rosbift,
roztbif,
hovězí rozbíf recept,
rozbif recept,
hovezi rostbíf recepty,
rostbív,
příprava rozbífu,
rostbíft
Suroviny:
roštěnec nízký,
sádlo,
máslo,
pepř mletý,
vývar,
sůl
Komentáře (13)
V tejto chvíli mám v chladničke nie síce nízku roštenku, ale hovädzie stehno. Myslíte si, že aj z toho urobím takúto pochúťku?
Vďaka za odpoveď