Úžasná jahodová buchta
Jahodová buchta je skvělým tipem na osvěžující moučník pro horké letní dny. Tvarohovo-máslový krém, natřený na kakaovém korpusu poklademe bohatou vrstvou jahod a nastrouhaná mléčná čokoláda na povrchu posune chuť moučníku ještě blíže k dokonalosti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 197 kJ / 6 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,39 g |
Tuky | 307,48 g |
Vláknina | 22,90 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 541 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 870,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto vyšleháme, vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C přibližně 25 minut. Řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 2: Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 3: Krém: Vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme tvaroh.
Krok 4: Vychladlou buchtu potřeme krémem, na který hustě poklademe jahody. Na celou buchtu na jemném struhadle nastrouháme čokoládu.
Krok 5: Hotový moučník dáme pořádně vychladit do lednice (nejlépe přes noc).
Zveřejněno 19. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasná jahodová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZZJ
Moje poznámka
Úžasná jahodová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZZJ
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 8 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 8 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 8 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 8 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 8 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 8 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 10 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 10 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 10 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 11 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 11 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 11 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 12 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 12 hodinami
Tématické fráze:
jahodová buchta,
minibazar vaření a pečení,
jahodové buchty,
nejlepsi jahodova buchta,
buchta s jahody,
buchta z jahod,
buchta s jahodami,
buchta z mražených jahod,
jahodová buchta s krémem,
úžasná tvarohová buchta,
můj minibazar,
minibazar.cz recepty,
pečení z jahod,
buchty z jahod,
rychlá jahodová buchta,
jahodová buchta na plechu,
recept na jahodovou buchtu,
úžasná buchta,
jahodová tvarohová buchta,
recepty na jahodové buchty
Suroviny:
vejce,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
cukr,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
tvaroh ve vaničce,
čokoláda hořká,
jahody čerstvé
Komentáře (19)
ivulinka: nad bílou čokoládou jsem taky přemýšlela,ale neměla jsem ji doma a my celkově máme radši mléčné