Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 036 kJ / 4 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,35 g |
Tuky | 211,44 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 577 mg |
Sodík | 3,37 g |
Sůl | 7,97 g |
Sacharidy | 448,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme rozdrobené droždí se špetkou soli a cukru.
Krok 2: Přilijeme mléko, přidáme vejce a přisypeme mouku v takovém množství, aby vzniklo měkké těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly a vytvoříme placky o tloušce asi 2 mm. Namažeme je rozměklým tukem a posypeme strouhaným sýrem.
Krok 4: Těsto přeložíme na polovinu nebo zavineme do ruličky a položíme na vymaštěný plech. Všechny bochánky natřeme rozpuštěným máslem smíchaným se strouhankou.
Krok 5: Vložíme do horké trouby a pečeme při 230°C dozlatova.
Zveřejněno 28. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tutmanik (bulharský koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wNxg
Moje poznámka
Tutmanik (bulharský koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wNxg
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
bulharske placky,
bulharsky kolac,
bulharske placky recept,
bulharský kynutý slaný koláče,
kynutý slaný koláč bulharsko,
bulharský placka se sýrem,
bulharský kynutý slaný koláč,
bulharsky syrovy koláč,
bulharské slané placky,
bulharský slaný koláč,
bulharský kynutý slaný koláč,
bulharská placka s máslem a česnekem,
spanelsky recept na kynuty kolac na slano,
bulharská slaný koláč z kynutého těsta,
bulharský sýr,
cibulovy kolac s ricotou,
bulharské sýry,
bulharsky rychle
Suroviny:
mléko,
vejce,
sůl,
droždí,
mouka hladká,
tuk,
sýr tvrdý,
máslo,
strouhanka
Komentáře (4)