Holandské řízky
Šťavnaté maso se sýrem obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Můžeme je smažit i péct v troubě, výborně chutnají s přidanou petrželkou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 923 kJ / 1 177 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,88 g |
| Tuky | 53,81 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 456 mg |
| Sodík | 2,33 g |
| Sůl | 5,69 g |
| Sacharidy | 22,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holandské řízky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WQG
Moje poznámka
Holandské řízky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WQG
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 4 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 6 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 13 minutami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 46 minutami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 1 hodinou
Výborné lasagne
1.Ditouche před 1 hodinou
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 2 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 2 hodinami
Polévka šup-šup
Loiza před 4 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 4 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 4 hodinami
Tématické fráze:
holandský řízek,
holandský řízek,
holandský řízek recept,
holandské řízky z mletého masa,
holanský řízek,
holanské řízky,
recept na holandský řízek,
recepty holansky rizky,
recept holandský řízek,
holanský řízek recept,
pravý holandský řízek,
holandský řízek se sýrem,
holanské řizky recept,
recepty holandský řízek,
maminčiny recepty holandský řízek,
holandský řízek podle pohlreicha,
holandské karbanátky,
holadsky řizek,
pravý holandský řízek recept,
recept na holanské řízky
Suroviny:
maso vepřové mleté,
mléko,
sýr eidam,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (192)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Musíme ovšem brát v úvahu, že dnešní bůček je též značně libovější než ten bolševický a trochu ten recepis upravit, a protože holandský řízek miluje celá rodina, řeším to tak, že schovávám tučné ořezy včetně „řetízků“ z boků kotlety a snažím se mít cca 30 % tuku v mase ku mletí.
Tím namočením masa večer předem vůbec nic nepokazíte, ale když hladové krky ráno po dotazu, co k obědu, křičí: „Holanďan, holanďan,“ nezbude nic jiného, než rozmrazit a pomlet maso spolu se sýrem, přidat mléko, sůl, pepř a petrželku, vytvarovat placky a nechat je odpočinout aspoň hodinu, pak obalit opravdu v trojobalu a usmažit. V normovaném receptu je menší podíl sýra a navíc vejce, které ovšem taky nepoužívám a radši je nahradím větším podílem strouhaného či mletého sýra.
Recept dle ČSN je zde: makova-panenka.cz/recepty/retro-pravy-holandsky-rizek-cili-smazeny-veprovy-rizek-se-syrem-puvodni-receptura-podle-byvale-csn/
Nic moc. Syr jsem myslela ze bude trochu vytekat a spis "zmizel"
Rezept si s oblibenych zas vyndam.
Skoda.
To je "klasicky karbanatek" lepsi
Hezký den přeje astroložka, pište na email harmony168@seznam.cz a vyložím vám co vás čeká v nejbližším roce, možná i později
No, pokud bude aspoň druhá část vašeho komentíku vymazána, tak se v nejbližším roce, možná i později, stanu astrologem...
Jinak to bude obyčejný karbanátek do kterého jste přidali sýr.
Do receptu patří mletý bůček, obyčejná Cihla sýr a lžíce hrubé mouky(sůl). Trošku mléka. Vše se zamíchá a nechá v lednici,nejlépe přes noc. Obalovat v trojobalu.
Dělám tento holanský řízek jako Vy, ale NESOLÍM a trošku jinak ho upravuji. Umelu libovější bůček, zaleju mlékem a dám na noc do ledničky. Druhý den přidám strouhaný sýr, sůl a poctivě propracuji. Obalím v rozšlehaném vajíčku a pak obalím ve strouhance a dám smažit do sádla. Smažím pěkně pomalu a řízečky jsou tak lahodné, že se rozplývají v puse. Opravdu si s řízky pěkně pohraji a jejich chuť je vynikající. Po usmažení je přendám na ubrousek, aby se do něho vsáklo přebytečné sádlo, předám na talíř a lehce jej pocitronuji. Podávám z bramborem. Vynikající mňamka. Zkuste to !!!