"Chléb bez hnětení" od líné kuchařky
Upéct voňavý a křupavý chléb nemusí být náročné. Zvlášť, když vám s přípravou těsta pomůže domácí pekárna. Vy už jen necháte těsto vykynout a pak upečete v silnějším smaltovaném hrnci. Hotový chléb je úžasně nadýchaný.
Suroviny pro 1 kus
hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 169 kJ / 2 670 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,88 g |
| Tuky | 11,75 g |
| Vláknina | 28,38 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,82 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 543,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nalijeme vodu (klidně studenou).
V jiné míse smícháme suché suroviny a nasypeme také do pekárny. Zapneme program těsto - cca 1,5 hodinky. Krok 2: Vykynuté těsto přendáme na dobře pomoučněné prkénko, posypeme moukou a zakryjeme utěrkou. Krok 3: V této fázi již zapínáme troubu (plynovou naplno, kdo má stupně celsia - dle původního receptu to má být 230 °C). Do trouby rovnou vkládáme i prázdný hrnec s pokličkou. To vše necháme 30 minut - kynout těsto a zároveň zahřívat troubu s hrncem. Krok 4: Po 30 minutách vyjmeme z trouby hrnec (pozor, pálí), překlopíme do něj vykynuté těsto (můžeme posypat kmínem, hrubou solí či semínky, co kdo rád), přikryjeme pokličkou a necháme péct 25 minut. Krok 5: Pak sundáme pokličku a dopečeme ještě 5 minut (každý si musí vychytat dle vlastní trouby).
Chléb vyklopíme na mřížku a necháme pořádně vychladnout.
V jiné míse smícháme suché suroviny a nasypeme také do pekárny. Zapneme program těsto - cca 1,5 hodinky. Krok 2: Vykynuté těsto přendáme na dobře pomoučněné prkénko, posypeme moukou a zakryjeme utěrkou. Krok 3: V této fázi již zapínáme troubu (plynovou naplno, kdo má stupně celsia - dle původního receptu to má být 230 °C). Do trouby rovnou vkládáme i prázdný hrnec s pokličkou. To vše necháme 30 minut - kynout těsto a zároveň zahřívat troubu s hrncem. Krok 4: Po 30 minutách vyjmeme z trouby hrnec (pozor, pálí), překlopíme do něj vykynuté těsto (můžeme posypat kmínem, hrubou solí či semínky, co kdo rád), přikryjeme pokličkou a necháme péct 25 minut. Krok 5: Pak sundáme pokličku a dopečeme ještě 5 minut (každý si musí vychytat dle vlastní trouby).
Chléb vyklopíme na mřížku a necháme pořádně vychladnout.
Zveřejněno 15. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Chléb bez hnětení" od líné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qoN
Moje poznámka
"Chléb bez hnětení" od líné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qoN
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 13 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 14 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 31 minutami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 10 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 10 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 13 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 13 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 14 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 14 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 15 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 15 hodinami
Tématické fráze:
rychlý chléb bez kynutí,
domací chleba bez kynutí,
domácí chléb bez kynutí,
rychlý chleba bez kynutí,
chleba kynutý přes noc,
chleb kynuty přes noc,
chleba bez kynutí,
chleba bez míchání,
kynuty chleb,
chleb bez hneteni,
chleb bez kynuti,
chléb bez dlouheho kynutí,
domácí kynutý chleba,
chléb bez míchání,
jak dlouho kyne chleba,
markéta domácí kuchařka recepty,
markéta domácí kuchařka recepty,
domácí kynutý chléb,
chleba bez hnětení,
chleba bez dlouhého kynutí
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mouka celozrnná,
droždí sušené,
sůl,
kmín drcený,
kmín celý,
sůl hrubá
Komentáře (50)