Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 818 kJ / 1 869 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,37 g |
Tuky | 9,52 g |
Vláknina | 32,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 374,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme 110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky a této směsi necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny.
K vykvašené směsi při 2.krmení přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba. Krok 2: K tomuto dvakrát krmenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout. Krok 3: Z nakynutého těsta na moukou posypaném stole vytvarujeme bochník, který necháme v pomoučené ošatce vykynout (cca 3 hodiny).
Poté upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut).
K vykvašené směsi při 2.krmení přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba. Krok 2: K tomuto dvakrát krmenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout. Krok 3: Z nakynutého těsta na moukou posypaném stole vytvarujeme bochník, který necháme v pomoučené ošatce vykynout (cca 3 hodiny).
Poté upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut).
Zveřejněno 15. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba z ovocné fermentované vody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y4BE
Moje poznámka
Chleba z ovocné fermentované vody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y4BE
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 5 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 15 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 34 minutami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 3 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 15 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 15 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 15 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 16 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 17 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 18 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 19 hodinami
Tématické fráze:
fermentovaná ovocná voda,
prefermentovaná voda,
ovocná fermentovaná voda,
fermentovaná voda,
zadělání fermentované vody,
kvásek z fermentované vody,
kvásek z fermenované ovocné vody
Suroviny:
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (2)