Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hřibové řízky

Houbové řízky jsou skutečná delikatesa a často předčí i řízky z masa. Na přípravu houbových řízků se nejlépe hodí pevné a statné hříbky, které stačí nakrájet na tlustší plátky, obalit v lahodném těstíčku a smažit do zlatova.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 145 kJ /
752 kcal
Bílkoviny42,75 g
Tuky29,22 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 932 mg
Sodík 389 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy77,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hřiby očistíme a pokrájíme na centimetrové plátky. Na prkénko nasypeme sůl a každý plátek lehce vmačkneme do soli. Krok 2: Z vajec, mouky, kypřicího prášku a trochy mléka ušleháme těstíčko husté asi jako na lívance. Krok 3: V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a každý plátek v těstíčku namočíme. Ihned vkládáme do oleje. Krok 4: Smažíme do zlatova. Po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Zveřejněno 6. 9. 2013

Poznámka autora Tom Beyk

S kypřicím práškem je těstíčko krásně křupavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřibové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xy8E

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřibové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xy8E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

...díky všem za komentáře a bodíky:-8

mischelinka:
...taky pěkné:yes::-p

Výborné:-p:yes:

hned bych si dal ale nerostou:-))

Hnedka bych si dal ale nerostou.:-D

také jsme si včera pochutnávali:yes::-D prostě lahůdka;-) mimo to jsem dělala i houbový guláš a houbovou směs s těstovinami, prostě konečně rostou:yes:

Pane Beyku,to jste snad přehnal! Jen zírám a slintám do klávesnice.To snad není pravda.Tohle zaslouží snad jen trest.A to poslat mi aspon jen pár hřibků,jinak asi umřu.A pak bude trest smazán.Takže předem děkuji a zdravím.

Já bych si hned dala:-p:-p:-p:-p:-phmmmmm,byli jsme v lese,ale hřiby nebyly tak velké na obalení,tak snad příště;-):-D
Ale toto je opravdu lákadlo;-):yes::yes::yes:+1

Pro dva hřiby nestojí za to jít, chodím pro plný koš:-D. Potom holt smažím celou dlouhou dobu, místo těstíčka používám zlepšovák klepacích misek nebo sáčků, ve větším množství je to úleva:-)) Ale bod si zasloužíš zcela určitě:yes:

Tom Beyk:To není provokace,ale inspirace:yes:Já jím jen houbové řízky jinak je nemusím a recept je na 1*** určitě vyzkouším,samozřejmě bodííííík:-D

Díky za komentáře a bodíky, a omlouvám se za provokativní postup: "dojdeme do lesa...";-):-D
Je to pohoda, když rostou...a přeji všem abyste si pro ty hřiby mohli opravdu dojít. Je to fakt lahůdka...:-p

Hezký:yes:určitě vyzkouším,jen doufám,že najdu hřiby:-K Ve čtvrek jsem smažila v klasickém trojobalu 4 hodiny řízky z hub.Nenávidím obalování řízků.květáku atd....ovšem toto vyzkouším.

Tématické fráze:
řízky z hřibů, hřibový guláš, recepty z hřibů, obalovane hřiby, řízek z hřibu, hřiby, hřiby recepty, smažené hřiby, smažené řízky z hřibů, hřibové recepty, hřibový guláš recept, hřibové tousty, recepty hřiby, hriby rizky, hřiby jako řízek, guláš z hřibů, řízky ze hřibů, recept z hřibů, hřibovy řizek, řízky s hřibu

Suroviny:
houba hřib, vejce, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, mléko, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu