Hřibové řízky

Tom Beyk Kuchař: Tom Beyk

pouze pro 2 osoby Houby 30 názorů

Suroviny

2 ks hřibů
4 ks vajec
100 g hladké mouky
troška mléka
sůl
pepř
olej
1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dojdeme do lesa pro dva přiměřené hřiby, pokrájíme na centimetrové plátky, na prkénko nasypeme sůl, každý plátek lehce vmačknem do soli.

  2. Z ostatních ingrediencí (bez oleje) ušleháme těstíčko husté asi jako na lívance, v pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, každý plátek v těstíčku omočíme a ihned vkládáme do oleje.

  3. Postupně smažíme do zlatohněda. Podáváme s bramborami nebo lépe s bramborovou kaší.

Poznámka

S prdopečem je těstíčko krásně chrumkavé (CZ - křupavé :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 100 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hřibové řízky

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Tom Beyk Tom Beyk(autor receptu)

    ...díky všem za komentáře a bodíky:-8

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk(autor receptu)

    mischelinka:
    ...taky pěkné:yes::-p

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    Výborné:-p:yes:

    Odpovědět

  • josef hruska josef hruska

    hned bych si dal ale nerostou:-))

    Odpovědět

  • mlsoun mlsoun(neregistrovaný)

    Hnedka bych si dal ale nerostou.:-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    také jsme si včera pochutnávali:yes::-D prostě lahůdka;-) mimo to jsem dělala i houbový guláš a houbovou směs s těstovinami, prostě konečně rostou:yes:

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Pane Beyku,to jste snad přehnal! Jen zírám a slintám do klávesnice.To snad není pravda.Tohle zaslouží snad jen trest.A to poslat mi aspon jen pár hřibků,jinak asi umřu.A pak bude trest smazán.Takže předem děkuji a zdravím.

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Já bych si hned dala:-p:-p:-p:-p:-phmmmmm,byli jsme v lese,ale hřiby nebyly tak velké na obalení,tak snad příště;-):-D
    Ale toto je opravdu lákadlo;-):yes::yes::yes:+1

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Pro dva hřiby nestojí za to jít, chodím pro plný koš:-D. Potom holt smažím celou dlouhou dobu, místo těstíčka používám zlepšovák klepacích misek nebo sáčků, ve větším množství je to úleva:-)) Ale bod si zasloužíš zcela určitě:yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Tom Beyk:To není provokace,ale inspirace:yes:Já jím jen houbové řízky jinak je nemusím a recept je na 1*** určitě vyzkouším,samozřejmě bodííííík:-D

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk(autor receptu)

    Díky za komentáře a bodíky, a omlouvám se za provokativní postup: "dojdeme do lesa...";-):-D
    Je to pohoda, když rostou...a přeji všem abyste si pro ty hřiby mohli opravdu dojít. Je to fakt lahůdka...:-p

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Hezký:yes:určitě vyzkouším,jen doufám,že najdu hřiby:-K Ve čtvrek jsem smažila v klasickém trojobalu 4 hodiny řízky z hub.Nenávidím obalování řízků.květáku atd....ovšem toto vyzkouším.

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    uzasny! Tady asi hriby ani neexistujou, ale minulej rok jsme doma taky nasli, i tuhle XXXL velikost, ale prolezly cervama. To se to keca "dva hriby" kdyz je jeden velkej jako lidska hlava:-D...bod, vypadaj extreme zrave, a to se smazenym vyrobkum vyhybam:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: řízky z hřibů hřibový guláš recepty z hřibů obalovane hřiby řízek z hřibu hřiby hřiby recepty smažené hřiby smažené řízky z hřibů hřibové recepty hřibový guláš recept hřibové tousty recepty hřiby hriby rizky hřiby jako řízek guláš z hřibů řízky ze hřibů recept z hřibů hřibovy řizek řízky s hřibu