 
	
		
Moje krupicová kaše
Vraťte se do dětství s jemnou a krémovou krupicovou kaší. Tento klasický pokrm, oblíbený nejen mezi dětmi, ale i dospělými, je připravený z krupice, mléka a trochy cukru, a ozdobený máslem, skořicí nebo kakaem. Ideální jako výživná snídaně nebo sladká večeře.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 561 kJ / 612 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 23,07 g | 
| Tuky | 16,30 g | 
| Vláknina | 1,80 g | 
| Cholesterol | 56 mg | 
| Sodík | 201 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 92,38 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mléko vlijeme do hrnce a přivedeme za stálého míchání k varu.
	Krok 2: Vsypeme cukr, krupici a vaříme asi 2 minuty.
	Krok 3: Pak vylijeme na talíř a posypeme čokoládou nebo kakaem.
Zveřejněno 8. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Moje krupicová kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3q44
Moje poznámka
					 
				
Moje krupicová kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3q44
Nejnovější recepty
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 33 minutami
	
			 
	
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
	
			 
	
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
	
			 
	
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
	
			 
	
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 7 hodinami
	
			 
	
	
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
	
			 
	
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
	
			 
	
	
			 
	
Obrácená jablková roláda
MarieP před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak se vaří krupicová kaše, 
						
						
							krupicová kaše recept, 
						
						
							jak uvařit krupicovou kaši, 
						
						
							jak udělat krupicovou kaši, 
						
						
							jak se vaří krupičná kaše, 
						
						
							krupicova kaše, 
						
						
							krupicová kaše z litru mléka, 
						
						
							krupicova kase ze sunaru, 
						
						
							krupičná kaše recept, 
						
						
							recept na krupici, 
						
						
							krupicova kase pomer, 
						
						
							krupicová kaše z 1/2 litru, 
						
						
							vaříme krupici, 
						
						
							krupičná kaše, 
						
						
							recept krupicova kase, 
						
						
							krupicová kaše z hrubé krupice, 
						
						
							nejlepsi krupicová kaše, 
						
						
							jak odmerit krupici bez vahy, 
						
						
							krupicova ksse postup, 
						
						
							krupicna kase postup
						
					
						Suroviny:
						
							cukr krupice, 
						
						
							mléko, 
						
						
							krupice, 
						
						
							máslo, 
						
						
							kakao
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (42)
Přitom by stačilo nechat myšičku uvařit kašičku jak jste zvyklí, pak do části přimíchat špetku soli a naslepo ochutnat oba vzorky... Rozdíl byste mohli poznat na patře, pokud ho tedy nemáte přímo nerezové, že
Podotýkám, že osolená kaše NENÍ slaná! Té soli je tam právě jen tolik, že chuťově je to takové, takové..., no jak by řekli dálněvýchodní národové: UMAMI
Pre zaujímavosť - raz som pozerala dokument o výrobe karamelových cukríkov "štolverky" (Figaro). V surovinách bola aj soľ. Samozrejme, cukríky slané nie sú.
Nevědomost prý hříchu nečiní...
No, prozatím se zeptám asi takto: když pečete SLADKÉ pečivo např. buchty, vdolky, koláče, koblihy, linecké, dorty, piškotové pláty atd. atd., také do těsta nedáváte sůl
Linecké se solí si nedovedu představit.
Vylepšil jsem ji rozinkami a sušenými švestkami...
Byla příííšerná
Pak mi doplo, že jsem na cosi zapomněl, i ze zvědavosti jsem hodil oko na TOP...
Náhodou jsem otevřel zrovna tento rcp
No, jak to řekl František Černý v tý Werichově pohádce?
"SŮL! Chybí tam SŮŮŮL
Na krupici se chystám asi dva roky, snad vyzkouším zrovna tenhle recept
... já jsem za socíku měla takou odměrku co se dávala k sunaru
...ano je to pár desítek let přes třicet
a dám jednu zkušenost , kterou jsem neuvedla.... pokud někdo bydlíte ve větším městě a je tam hypernova zakupte OVOMATINE - je švýcarský výrobek - kakao doplněné horčíkem a dalšími prvky..... když tím tu kaši posypete tak už ji jinak nebudete chtít..... je to úžasný výrobek... znám ho cca 2 rok.. dá se dávat i dětem v mléce.... (vyrábělo se již za 2.světové války ... jakmi bylo vysvětleno...)fakt super !!!