Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 770 kJ / 1 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,06 g |
Tuky | 11,06 g |
Vláknina | 25,75 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 961 mg |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 263,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich vodu, přidáme mouku, vejce, sůl, cukr a muškátový oříšek.
Krok 2: Těsto rozprostřeme v tenčí vrstvě na sádlem dobře vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme borůvkami, krystalovým cukrem a v troubě při 200 °C pečeme, až okraje zčervenají.
Krok 3: Trochu prochladlý koláč pokrájíme, pocukrujeme a podáváme se zakysanou smetanou.
Zveřejněno 18. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mamracháč haferový (borůvkový)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YJoW
Moje poznámka
Mamracháč haferový (borůvkový)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YJoW
Nejnovější recepty
Zapékané pirohy
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 4 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 2 minutami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 19 minutami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 40 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 42 minutami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 56 minutami
Ovocný jogurťák
danila před 2 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 3 hodinami
Tématické fráze:
borůvky recept,
borůvky recept,
haferový knedlík,
haférový koláč
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
cukr,
ořech muškátový strouhaný,
borůvky,
cukr krystal,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
sádlo,
mouka hrubá
Komentáře (6)
Ale dovedu si představit, že to bude moc dobré...mamracháč
Ani nevím, odkud to mám opsané, výborné to ale je - bramborové těsto, kyselkavé borůvky, cukr na povrchu a do toho na teplém povrchu chladivá a hladící zakyska...