Postup přípravy
Krok 1: Housky nakrájet na kostičky, syrové brambory nastrouhat na jemno jako na bramborák. Nic neslejvat a smíchat dohromady.
Krok 2: Knedlíky velké asi jako broskve vařím na pařáčku /a namočeném plátýnku/ asi 20 minut. Způsob vaření je nutné dodržet,aby se nerozvařily. /absence vajec/. Jsou výborné jak k vepřovému tak ke guláši. Recept je od Němky, která jezdí do teplických lázní.
Zveřejněno 5. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Německé snad Švábské knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqXY
Moje poznámka
Německé snad Švábské knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqXY
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 2 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 5 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 6 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 7 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 7 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 9 hodinami
Tématické fráze:
německé bramborové knedlíky,
německý bramborový knedlík,
knedlíky ke guláši,
knedlík ke guláši,
švábské sýrové knedlíky,
německá kuchařka,
bramborové knedlíky nemecke,
německé brambory,
německý guláš,
bramborovy knedlik nemecky,
nemecke chlupate knedliky,
velikonoční přání německy,
přání k velikonocům německy,
švábské bramborové knedlíky,
švábský bramborový salát,
nemecky bramborovy knedlik recept,
německé bramborové knedlíky s houskou recept,
německý bramborový knedlíky,
knedle ke guláši,
pravej drbak
Suroviny:
houska,
sůl,
koření kari
Komentáře (16)
Eva Mala: Já je znám jako chodské, ale to se nevylučuje - z Chodska do Německa jakoby kamenem dohodil!
Určitě je ale budu dělat častěji, tak vyfotím příště. Chutnali nám všem, jsou rychlé, levné
pro Bibinku-myslím,že proto jsou tak jednoduché,naše knedle jsou přeci jen pracnější
Knedlíky vypadají, že by mohly být dobrý a za vyzkoušení určitě stojí. Já němce kdysi učila dělat naše knedlíky a vůbec to nezvládali