Suroviny
Porce: cca 8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 616 kJ / 386 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,99 g |
Tuky | 0,51 g |
Vláknina | 8,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 43,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka.
Krok 2: Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne, stačí normální hrnec, ale doba přípravy se o hodinu prodlouží). Jazyk v hrnci zalijeme vařící voudou a přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, sůl, ocet, nové koření, celý pepř, tymián a hřebíček. Kuličkové koření vkládám do hrnce v uzavřené nádobce na koření. Vaříme 50-60 minut v tlakovém, v obyčejném hrnci 2 hodiny.
Krok 3: Poté jazyk vyjmeme a sloupneme (stáhneme), pokrájíme na plátky. Také vyjmeme nádobku s kořením.
Krok 4: Do omáčky vlijeme 3 dl červeného vína, vložíme povidla, strouhaný perník a dohustíme jíškou. Tyčovým mixérem omáčku mixujeme do hladka. Ještě asi 20 minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a můžeme popřípadě přidat i cukr. Plátky masa přidáme před koncem, aby se prohřály.
Servírujeme s houskovým knedlíkem.
Servírujeme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 6. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí jazyk na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GJz7
Moje poznámka
Hovězí jazyk na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GJz7
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 17 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 20 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 23 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 9 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 10 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 11 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 12 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 13 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 14 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 14 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 16 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 16 hodinami
Tématické fráze:
hovězí jazyk,
hovězí jazyk recept,
hovězí jazyk recepty,
recepty hovezi jazyk,
recept hovězí jazyk,
recept na hovězí jazyk,
uzený hovězí jazyk na černo,
hovězí na černo,
uzený hovězí jazyk recepty,
omacka na černo,
uzený hovězí jazyk se švestkovou omáčkou,
recepty na hovězí jazyk,
recept na hovězí jazyk neuzený,
recepty-hovĕzí jazyk,
co varit z hoveziho jazyka.,
hověz jazyk,
varenyhovezi jazyk,
hovezi jazyk s omackou,
připrava hovězího jazyka,
hovězíjazykrecept
Suroviny:
zelenina kořenová,
cibule,
ocet,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
pepř celý,
tymián,
koření hřebíček,
víno červené,
povidla švestková,
perník na strouhání,
mouka hladká
Komentáře (7)