Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka s klobásou a žampiony

Už jste někdy zkoušeli připravit čočku v kombinaci s houbami? Chutná totiž skvěle. Čočka s opečenou klobásou a žampiony se jistě zařadí mezi vaše oblíbená jídla. Příprava je snadná a na dochucení stačí jen trochu česneku.

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby máčení čočky

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby máčení čočky )

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 937 kJ /
941 kcal
Bílkoviny62,30 g
Tuky11,81 g
Vláknina52,14 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy122,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem namočenou čočku uvaříme podle návodu. Po uvaření z ní slijeme vodu. Krok 2: Oloupanou cibuli a 2 česneky nakrájíme nadrobno, klobásu na půlkolečka, žampiony na větší kousky. Krok 3: Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme klobásu, žampiony, sůl a pepř. Společně opékáme do měkka. Do připravené směsi přidáme uvařenou čočku a zbylý utřený česnek. Krok 4: Vše společně krátce povaříme a nakonec přidáme studené máslo, zamícháme a odstavíme. Dochutíme případně solí a pepřem. Krok 5: Podávame s chlebem.

TIP: Recepty z luštěnin

Zveřejněno 3. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x4r9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x4r9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-):yes::yes: Ukryté palečky jsem původně neviděla tak posílám dodatečně za moc pěkný recept <3:-K

Děkuji za inspiraci.Sice jsem si recept ještě upravila, ale bylo to moc dobré 😊 Určitě někdy zopakuji.

Anna Kocikova: To jsem moc ráda, že chutnalo. Děkuji ti za milou zprávu.:-K:-K:-K

Miladko,čočku bez zahuštění máme také rádi.Někdy ji dělám s drobně nakrájenou různou uzeninou a okurkama,ale žampiony mě nikdy nenapadly:-O
Tvůj rcp mě zaujal a po přečtení komentářů jsem těch žampionů dala 8 větších:-D
Moc jsme si pochutnali,díky:-Q:-K

Chutilo, len sa mi zdá že hríbikov treba dať o trocha viac. No na budúce.

houbičky já ráda a čočku taky, moc lákavé :-):yes::-K

Mnaaaammmm tak to musi byt vyborne,rano dokupim sampiony a spravim si zajtra na obed,teraz som prisla z prace hladna a toto na mna vykuklo,aj hned by som sa pustila do pripravy:-K:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

popoluska340: ;-) Lenunka: ;-) Děkuji...:-K:-K

Zajímavý recept a jelikož luštěniny máme rádi, určitě vyzkouším, protože to bude jistě dobré. Pěkný den!

mamenka: Děkuji moc..:-K:-K

Tématické fráze:
žampiony recepty, čočka recept, čočka recepty, čočka se žampiony, recepty z čočky, čočka s klobásou, žampiony recept, červená čočka se žampióny, maďarská čočka, recepty se žampiony, recepty s klobásou, zampiony a cocka, recept z luštěnin a žampionů, recepty z čocky a klobásy, recept cocka po madarsku, lusteniny s žampiony, zampiony-recepty, čočka s zampiony, recepty na čočku, recept čočka

Suroviny:
čočka, klobása, žampióny, cibule, česnek, máslo, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu