Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 071 kJ / 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,68 g |
| Tuky | 10,06 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 183,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku v misce osolíme, zamícháme vejce a zaděláme vlažnou vodu, těsto by mělo být mnohem řidší než na knedlíky. Nakonec přidáme rozpuštěný tuk (do kastrůlku jsem dala rozehřát trošku másla a sádla, lžíci přidala do těsta a zbytek nechala na omaštění jídla).
Krok 2: K vykrajování použijeme kávovou lžičku a vaříme v mléce asi tři minuty. Uvařené noky postupně vybíráme do mísy a ihned promastíme, aby se neslepily.
Krok 3: Posypeme mákem, cukrem a můžeme přidat i trochu horkého mléka, ve kterém se noky vařily.
Zveřejněno 25. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Modrý vole s procesím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjjr
Moje poznámka
Modrý vole s procesím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjjr
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 11 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 12 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 12 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 6 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 6 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 8 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 9 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 10 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 11 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 11 hodinami
Tématické fráze:
recept vole,
modrý pokrm
Suroviny:
mouka hrubá,
sůl,
vejce,
máslo,
voda,
mléko,
mák mletý
Komentáře (16)
Proč?
Nevím, ale co zkusit optat se tadyk:
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10614805433...
(zatím jsem neměl kdy si to přehrát)
Jitu, není to z hrubé mouky moc tuhé?