Savojský řízek
Netradiční savojský řízek je obalený v klasickém trojobalu, ale těsně před smažením ho ještě navíc obalíme v rozšlehaném vaječném bílku. Takto připravené řízky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a podáváme s brambory nebo s hranolky.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 325 kJ / 317 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,04 g |
| Tuky | 22,68 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 298 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Savojský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n4KY
Moje poznámka
Savojský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n4KY
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 34 minutami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 56 minutami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 1 hodinou
Datlové kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 7 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 34 minutami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 52 minutami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 1 hodinou
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 2 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 3 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 3 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 3 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 3 hodinami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 4 hodinami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 4 hodinami
Tématické fráze:
savojský vepřový řízek,
savoyský řízek,
savojské řízky,
savoysky řízek recept,
veprovy savojsky rizek,
savojak,
recept sojský řízek,
savojsky rizky,
savojský vepřový řízek recept,
recept na savojsky ryzek,
savosky řízek recept,
řízky savojský,
savojskej rizek,
savojak jak se dela,
rizek,
recept na savojský vepřový řízek,
savojský,
řízek bílek,
svojský řízek,
příprava savojského řízku
Suroviny:
pečeně vepřová,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
strouhanka,
bílek,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (7)
Jediný, asi o trošku lepší řízek jsem měl ve Vídni z telecího. Ten ale teda nestál kilo i s hranolkama...
https://www.labuznik.cz/recept/francouzsky-savojsk...
Tak takto ho znam zase ja , tedy v trojobalu, plneny sunkou a Fontinou. Celkem dost znamy recept, tez Côtelette à la valdotaine.