Hořčicové řízky

recepty73 Kuchař: recepty73

4 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

Na 1 kg masa, my nejradši krkovičku, potřebujeme:
10 dkg hořčice plnotučné
sůl
pepř
hladkou mouku
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso (použít můžeme i plec, kýtu, karé, drůbeží či králičí maso) pokrájíme na plátky, které naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při smažení, osolíme, opepříme a dáme do mísy.

  2. K masu přidáme hořčici a dobře promícháme (nejlépe rukou), aby se hořčice dostala všude k masu a necháme 1-2 hodiny proležet.

  3. Plátky pak vytahujeme z mísy, obalíme v hladké mouce a vkládáme do nepřilnavé pánve s rozpáleným olejem. Smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou, dle vlastního výběru - kaše, hranolky, vařené, šťouchané...

Poznámka

Výhodou této úpravy je, že se dobře a rychle zpracují a osmaží i menší odřezky, které nemusíme dávat například do guláše a také jdou nejvíc na dračku :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 839 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hořčicové řízky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: řízky z karé rizky jdou z vepřove plece rizky vepřova plec v horčicove 2kg rizek recept

Zapomněl/a jsem heslo