Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
Staročeská zapražená kaše je netradiční úpravou na oblíbenou bramborovou přílohu. V mnohém připomíná klasickou bramborovou kaši, pouze zahuštěnou světlou jíškou. S jelítkem či uzeným masem udělá velkou parádu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 634 kJ / 391 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 0,50 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 30 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 81,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g43l
Moje poznámka
Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g43l
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 3 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 11 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 24 minutami
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 1 hodinou
Uherská pěna
Daami před 1 hodinou
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 3 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 3 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 3 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 4 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 4 hodinami
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
nvm250 před 5 hodinami
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 5 hodinami
Tématické fráze:
bramborová kaše,
zapražena zelnice,
recept.staročeský brambor
Suroviny:
brambory,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
cibule sušená smažená,
petrželka,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)