Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 207 kJ / 2 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,23 g |
Tuky | 18,26 g |
Vláknina | 49,90 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 375,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso umeleme (nebo pokrájíme nadrobno), škvarky posekáme, česnek rozmačkáme - vše smícháme s krupicí, kořením, zalijeme vývarem, promícháme, podle chuti dosolíme a necháme min. půl hodiny stát. Můžeme přidat i nastrouhané vařené brambory, placky budou vláčnější, méně křupavé. Těsto by mělo být řidší, něco mezi lívanci a bramboráky :D.
Krok 2: Plech (cca 30x40 cm) vymažeme trošku sádlem, vyložíme pečícím papírem (ten taky vymažeme sádlem) a odpočinuté těsto na něj roztřeme do výšky asi 1-2 cm. Pečeme na 170 st.C dozlatova, teplé krájíme na čtverce.
Zveřejněno 14. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrzák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2BXz
Moje poznámka
Mrzák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2BXz
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 7 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Tématické fráze:
mrzáci,
jídlo mrzák,
peceny mrzak,
mrzáci recept,
mrzák na na plech,
top receptymrzak
Suroviny:
maso vepřové,
škvarky,
krupice pšeničná,
majoránka,
saturejka,
pepř,
sůl,
česnek,
vývar masový,
sádlo
Komentáře (11)