Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 212 kJ / 2 202 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 66,98 g | 
| Tuky | 59,81 g | 
| Vláknina | 34,70 g | 
| Cholesterol | 9 mg | 
| Sodík | 31 mg | 
| Sůl | 0,06 g | 
| Sacharidy | 331,56 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout.
Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, propracujeme, je-li třeba, lehce přitom podsypneme hladkou moukou a rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého kousku těsta uděláme bulku, kterou necháme před válením a motáním asi 10 min odpočívat. Krok 3: Pak vyválíme a umotáme rohlíky, které necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií nakynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě prudce upečeme (200°C/asi 15-18 min).
Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, propracujeme, je-li třeba, lehce přitom podsypneme hladkou moukou a rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého kousku těsta uděláme bulku, kterou necháme před válením a motáním asi 10 min odpočívat. Krok 3: Pak vyválíme a umotáme rohlíky, které necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií nakynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě prudce upečeme (200°C/asi 15-18 min).
Zveřejněno 14. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Špaldové rohlíky s kefírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gqJG
Moje poznámka
					
				
Špaldové rohlíky s kefírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gqJG
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							spaldove rohlíky, 
						
						
							recept na špaldové na rohlíky, 
						
						
							špaldový rohlík, 
						
						
							rohlíky ze špaldové mouky, 
						
						
							špaldové rohlíky recept, 
						
						
							rohlíky že spaldy, 
						
						
							spaldovy rohlíky, 
						
						
							recept na spaldove rohliky, 
						
						
							recept rohliky ze spaldove mouky, 
						
						
							slane rohliky s kefirem, 
						
						
							šapldové rohlíky, 
						
						
							spaldove slane rohliky, 
						
						
							rohlíky z čerstvého droždí a špaldové mouky, 
						
						
							rohliky spaldova mouka, 
						
						
							recept na rohlíky ze špaldové mouky, 
						
						
							spádové rohliky, 
						
						
							rohliky se špaldové mouky, 
						
						
							špaldový rohlík recept, 
						
						
							rohliky spaldove, 
						
						
							rychlé špaldové rohlíky
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							kefír, 
						
						
							olej, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mouka špaldová hladká, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							droždí
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (14)
Určitě zase někdy zopakuji.Přikládám foto a posílám bod