Cuketové palačinky z kefíru

hosta Kuchařka: hosta

Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

300 g cukety (2 malé cukety do 5 cm síly)
1 KL soli
3 vejce
300 ml kefíru (nebo kyšky, podmáslí)
cca 200 g hladké mouky
1/2 KL jedlé sody
lžíce pokrájené plocholisté petržele
olej na smažení
--------
zakysaná smetana (creme fraiche)
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukety i se slupkou nastrouháme na hrubším struhadle, posolíme, promícháme a necháme odstát. Po deseti minutách je důkladně vymačkáme - vodu z nich vylijeme (je dost slaná).

  2. Přidáme vejce, kefír, petržel, v případě potřeby ještě dosolíme, metlou prošleháme a postupně zašleháme mouku promíchanou s jedlou sodou. Je dobré - jako u jiných palačinek - nechat těsto, které by mělo být husté jako na lívance, alespoň čtvrt hodiny odstát.

  3. Postupně na trošce oleje smažíme - těsto nalijeme sběračkou na pánev a oblou částí lžíce rozetřeme po celé ploše.
    Hotové palačinky podáváme se zakysanou smetanou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 339 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketové palačinky z kefíru

Zapomněl/a jsem heslo