Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 839 kJ / 4 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,21 g |
Tuky | 173,52 g |
Vláknina | 25,95 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 430 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 563,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku, cukr, vejce, mléko, skořici, prášek do perníku, sodu, džem a olej v míse smícháme.
Krok 2: Přidáme rozinky a vše nalijeme do předem vymazaného a vysypaného pekáče.
Krok 3: Vršek ozdobíme plátky mandlí. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut při 160°C. Nakonec pocukrujeme.
Zveřejněno 20. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozinkový - litý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kq8R
Moje poznámka
Rozinkový - litý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kq8R
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 1 hodinou
Výborná houbová omáčka
Sahula před 1 hodinou
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 2 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 4 hodinami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 4 hodinami
Cuketový perník
MonikaP. před 5 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 6 hodinami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty na lity perník,
litý perník,
rozinkovy džem recept,
pernik lity soda
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
mléko,
olej,
prášek do perníku,
soda jedlá,
džem,
skořice mletá,
rozinky,
lupínky mandlové,
tuk,
mouka hrubá,
cukr moučkový
Komentáře (3)