Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 536 kJ / 367 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,65 g |
| Tuky | 22,89 g |
| Vláknina | 5,67 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 306 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 11,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječno-žampionové knedlíčky do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxn3
Moje poznámka
Vaječno-žampionové knedlíčky do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxn3
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 8 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 12 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 20 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno 1. 12. 2025 17:48:34
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno 1. 12. 2025 15:48:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 1 hodinou
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 1 hodinou
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 3 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 4 hodinami
Bramboračka
artistichideaway před 6 hodinami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 7 hodinami
Tématické fráze:
polévka žampionový,
žampionové recepty,
recepty žampionová polévka,
knedlíčky s žampiony
Suroviny:
cibule,
cibule,
žampióny,
česnek,
petržel,
vejce,
strouhanka,
vejce
Komentáře (19)
So sekaním šampiňónov, cibule a cesnaku problém nebol. Stačili 3 otočenia v mixéri a bolo to.
Na tu hloupost by sedla známá filmová hláška paní Gumpové, že
No, mám pochybnost, že taková triviálnost jako je strouhání žampiónu by normálně napadla i vás
Ke druhé části: také jsem nemusela podlévat, poznámku jsem napsala spíš pro mladé nezkušené kuchařinky, které by z neznalosti nemusely dostatečně snížit tepotu při dušení. Ale myslím, že když si nezkušená hospodyňka přečte naše poznámky, dá si pozor.
Pro podobné účely žampiony strouhám na hrubé slzičce
No, dá to sice míň práce, ale zato je to rychlejší
ad.2
Nepodlévám vůbec, když účelem (vedle zintenzivnění chuti) je zbavit houby vody, že