Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 536 kJ / 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,65 g |
Tuky | 22,89 g |
Vláknina | 5,67 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 11,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječno-žampionové knedlíčky do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxn3
Moje poznámka
Vaječno-žampionové knedlíčky do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxn3
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 9 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 56 minutami
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
polévka žampionový,
žampionové recepty,
recepty žampionová polévka,
knedlíčky s žampiony
Suroviny:
cibule,
cibule,
žampióny,
česnek,
petržel,
vejce,
strouhanka,
vejce
Komentáře (15)
So sekaním šampiňónov, cibule a cesnaku problém nebol. Stačili 3 otočenia v mixéri a bolo to.
Na tu hloupost by sedla známá filmová hláška paní Gumpové, že
No, mám pochybnost, že taková triviálnost jako je strouhání žampiónu by normálně napadla i vás
Ke druhé části: také jsem nemusela podlévat, poznámku jsem napsala spíš pro mladé nezkušené kuchařinky, které by z neznalosti nemusely dostatečně snížit tepotu při dušení. Ale myslím, že když si nezkušená hospodyňka přečte naše poznámky, dá si pozor.
Pro podobné účely žampiony strouhám na hrubé slzičce
No, dá to sice míň práce, ale zato je to rychlejší
ad.2
Nepodlévám vůbec, když účelem (vedle zintenzivnění chuti) je zbavit houby vody, že