Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Jaké udělat knedlíčky do polévky? Které jsou ty nejoblíbenější a do jakých polévek se nejvíce hodí
Top recepty

Knedlíčky vylepší i jednoduché polévky. Když je přidáme, rázem se všem sbíhají chutě. Působí na talíři lákavě a některé se hodí i pro sváteční příležitosti. Které jsou ty nejoblíbenější a jak je připravit, aby se povedly?

Je více možností, jak knedlíčky udělat. Ty nejlepší si často pamatujeme ještě z dětství a rádi se k nim vracíme. I když na jejich tvarování potřebujeme více času, občas se do nich pustíme. Dobře ochucené knedlíčky v kouřící polévce stojí za trochu práce.

Játrové, hovězí a klobásové knedlíčky

Játrové knedlíčky v poctivých vývarech - to je klasika, kterou zná skoro každý. Podle našich receptů připravíme knedlíčky z jemně mletého hovězího masa nebo z vinné klobásy, ochucené prolisovaným česnekem, pepřem a muškátovým květem.

Morkové, prejtové a škvarkové knedlíčky

Další masové knedlíčky jsou tentokrát připravené z morku (morkových kostí), prejtu a škvarků. I tyto si určitě najdou své příznivce. Stejně jako další knedlíčky, je modelujeme vlhkou rukou, případně je před vařením lehce obalíme ve strouhance.

Knedlíčky drožďové, vaječné a z tofu

Drožďové knedlíčky patří mezi nejoblíbenější. Nejprve na cibulce osmahneme droždí, ke kterému po vychladnutí přidáme vajíčko a strouhanku. Ochutíme je česnekem a majoránkou. Pokud knedlíčků připravíme naráz větší množství, část zmrazíme.

Knedlíčky sýrové

Další možnost přípravy knedlíčků zahrnuje do surovin různé druhy sýrů. V našich receptech je použitý hermelín, eidam a ricotta. A opět strouhanka na zahuštění a vajíčko na zpevnění knedlíčků. Ochutíme bylinkami - petrželkou, pažitkou nebo bazalkou

Bramborové a houbové knedlíčky

Bramborová těsta na knedlíčky obsahují buď předem uvařené brambory nebo brambory syrové (ty použijeme do bramboráčkových knedlíčků). Zajímavé jsou recepty s houbami - s více možnostmi postupu a výsledných chutí podle zpracovaného druhu hub

Mrkvové, špenátové a květákové knedlíčky

Obohatíme je zeleninou, kterou máme rádi. Předem ji uvaříme nebo spaříme a rozmačkáme, pokrájíme či rozmixujeme najemno. Přidáme další suroviny, obvykle vajíčko a strouhanku. Kromě uvedené zeleniny je vhodná i pažitka, brokolice nebo celer.

Kroupové, rýžové a pohankové knedlíčky

V našich receptech jsou jako základ použité předem uvařené kroupy a rýže. Rýžové knedlíčky se výborně hodí do rajské polévky. Pohankové knedlíčky vytvarujeme z pohankové mouky. Některé z receptů neobsahují lepek a hodí se pro bezlepkové stravování

Špaldové, kuskusové a polentové knedlíčky

Kuskus i polentu předem tepelně upravíme. Základem špaldových knedlíčků je instantní špaldová kaše. Opět nejjednodušším pojivem jsou vajíčka, někdy se hodí sýr. Mezi surovinami na ochucení vévodí česnek, majoránka, petrželka a pažitka

Chlebové, krekrové a strouhankové knedlíčky

Do chlebových knedlíčků zpracujeme starší chléb, medvědí česnek a vejce. Na krekrové použijeme rozmixované slané krekry. Strouhanka se do knedlíčků obvykle přidává na zahuštění, ve strouhankových je dokonce hlavní složkou. Přidáme k ní mléko, vajíčko a muškátový oříšek.

Co se týče knedlíčků, máme určitě z čeho vybírat. Pod recepty jsou zajímavé diskuze a rady, které nám je pomohou uvařit co nejlépeU většiny receptů jsou uvedené tipy na vhodné polévky, ke kterým se konkrétní knedlíčky nejvíce hodí.

 

 

Tento tip je užitečný  (32x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům