Kapr ve studené houbové omáčce
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 318 kJ / 76 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,88 g |
Tuky | 0,44 g |
Vláknina | 7,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,20 g |
Postup přípravy
Omáčka jen ze šlehačky je velice jemná a delikátní. Krok 3: Já omáčku dělám z poloviny šlehačky a přišlehám do ní zakysanku s vyšším procentem tuku (16%), přidám pokrájené houby a kostičky semen zbavených rajčat (ty někdy loupu, někdy ne), malinko přisolím a připepřím bílým pepřem, někdy (když je zakysanka moc kyselá) i přisladím malou špetkou moučkového cukru. Ale to si musí upravit každý podle chuti.
Zveřejněno 4. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr ve studené houbové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBwk
Moje poznámka
Kapr ve studené houbové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBwk
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 57 minutami
Buchta z cukety
Martina101 před 1 hodinou
Vepřové na houbách
radbastim před 1 hodinou
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 1 hodinou
Těstovinový salát
Elen0766 před 1 hodinou
Nejlepší špenát
mafinka888 před 2 hodinami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 2 hodinami
Nivová omáčka
PetrM před 3 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 3 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 3 hodinami
Tématické fráze:
kapr s houbová omáčka,
recept na kapra s houbovou oackou
Suroviny:
kapr,
voda,
sůl,
houby,
šlehačka,
rajče,
citron
Komentáře (7)
To vaření v páře (pár minut) nad ochucenou vodou máte odzkoušeno?
MamlajdaD: " V páře jsem nezkoušela, myslím, že by to ochucení vody muselo být intenzivnější, aby pára rybí masíčko ochutila. Ale nevím, jen usuzuji."
No, pokud by to fungovalo, tak se např. "Kapr na modro" nebude vařit ve vývaru, ale v páře nad vývarem
Kapr na modro je ale úplně jinak, ve várce je i zelenina a vývar ještě potřebujeme - aspoň já znám úpravu, při které se ryba ve vývaru nechá vychladnout a podávají se porce i s trochou zeleniny z vývaru a křenovou majonézou. Nebo i vývar zredukovat aby zrosolovatěl ( ev. si pomoci trochou želatiny) a nechat porce vychladnout v rosolu.....Existuje i verze ryby podávané hned zatepla s brambory. Tady na TOPkách je jen recept od Boubelindy, který na modro není protože nemá kapřík to podstatné - tedy kůži....